avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul si banca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul si banca

Buna seara!
Astazi am data de sariu. Astazi s-a operat contul in banca. Nu stiu ce inseamna asta, dar stiu ca eu, astazi, nu beneficiez de bani, ci maine. Explicatia contabilei este ca banca este aceea care in zilele de luni... vireaza banii in conturi marti. Are cineva o explicatie coerenta?
Eu stiu asa: azi e ziua de salariu, azi pot utiliza cardul de salariu si ma pot folosi de bani. Deci, cand am dreptul sa am banii in cont, azi sau maine?
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
elena138, utilizator
Dupa parerea mea nu este un transfer interbancar,atata timp cat nu sunt implicate in ecuatie 2 banci,ci o depunere /virament al unui client -in acest caz angajator intr-un cont curent ,de unde banca mai departe alimenteaza fiecare cont de card de debit(de salarii).Dupa cate stiu,banii nu intra direct in conturile oamenilor ci asa cum aratam in contul unitatii deschis la banca ,dupa aceea urmand incarcarea conturilor salariatilor,deci un transfer intre un cont si mai multe conturi ,ale angajatilor,toate deschise la aceeasi banca.
Daca banii de salarii se virau direct sa spunem din Trezoreria Statului sau din orice alta banca comerciala in banca la care sunt deschise conturile angajatilor,puteam vorbi despre transfer interbancar...si de comision transfer de urgenta.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
ContSters136493, utilizator
Mecanismul merge daca angajatul are contul la aceasi banca. Daca nu il are, vorbim de un transfer interbancar.
Nu este deloc asa...Unitatea are contract cu o banca ,face un singur virament cu sumele pt. salarii pt. toti salariatii care si-au deschis cont la acea banca.
Pt ceilalti angajati face cate un virament separat pt. fiecare banca la care angajatul are deschis cont. Deci banii pleaca de la angajator la mai multe banci.De aceea vorbesc de mecanism comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consideratii privind plata facuta de angajator din contul personal _cristian _cristian Am urmatoarea speta pentru care doresc sa va cer opinia: persoana X este asociat la firma Y, la firma Y un membru de familie grad I este administrator firma ... (vezi toată discuția)
Plata salariu in 2 conturi bancare, se poate? ionuca ionuca Intrebare: Este corect (legal) ca in zi stabilita a plati salariile, firma sa faca plata in 2 conturi bancare diferite care apartin salariatului, la ... (vezi toată discuția)
Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)