avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme carte funciara

Am intampinat unele probleme in legatura cu cartea funciara.In 2007 am cumparat un imobil in orasul Turnu Magurele.Mentionez ca l-am cumparat in mod legal cu contract de vanzare-cumparare,incheiat la notariat.Intre timp am efectuat demolarea imobilului,tot in mod legal,avand toate avizele necesare.

Ca sa nu mai lungesc, in acest an am vrut sa imi construiesc un alt imobil pe terenul respectiv.Pentru asta am avut nevoie de un extras de carte funciara.Cand am incercat sa obtin acest extras de carte funciara ,mi s-a comunicat de firma contactata ca pe terenul meu mai apar inca 2 terenuri peste el.Cum ar veni coordonatele altor terenuri apar peste coordonatele terenului meu.

Sper ca s-a inteles ce am vrut sa spun.Cum sa rezolv si eu treaba asta?
Cel mai recent răspuns: CONST , utilizator 23:03, 1 Iunie 2011
Ceea ce aratati dumneavoastra pare o...ciudatenie, dar la noi nu trebuie sa ne mire nimic.
Dumneavoastra personal trebuie sa mergeti la cartea funciara si sa solicitati un extras de informare pentru terenul pe care il detineti, precizand cu mare atentie numarul de carte funciara si numarul cadastral consemnate in contractul de vanzare -cumparare. Daca intamplator, pastrati si o copie a extrasului de carte funciara care a stat la baza contractului de v.c. in 2007...ar fi excelent. In functie de cele scrise in extrasul de informare...vedem ce este de facut.
Nu va bazati prea mult pe informatiile obtinute de altcineva: cel mai bine este sa mergeti personal la biroul de carte funciara si, contra sumei de 20 lei, in 3 zile vi se va elibera acest extras INFORMATIV.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte funciara-probleme titi2009 titi2009 Acum o luna am inceput demersurile pentru obtinerea cartii funciare la o casa in intravilan,si astazi am primit acasa citatie eu si vecinii care aveau carte ... (vezi toată discuția)
Consolidare casa veche Dora Iulia Dora Iulia Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari si sper sa gasesc raspunsul in aceasta comunitate. Am o casa veche in Bucuresti aproximativ din anul 1960 din ... (vezi toată discuția)
Carte funciara SPIREA SPIREA Cu siguranta proprietatea mea dispune de un nr la cartea funciara doar ca eu nu-l cunosc.In cazul in care nu am cadastrul si intabularea facuta si nu cunosc ... (vezi toată discuția)