Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema:
Seful mi-a spus sa imi dau demisia in maxim 30 de zile. Dupa cum am mai citit pe forum, nu e bine sa-mi dau demisia pentru ca nu voi putea beneficia de somaj.
Mentionez ca seful nu are motive bine intemeiate sa ma dea afara.
Intrebarea e cu ce articol ma va putea trece in somaj?
Caci daca este art55 b (cu acordul partilor la o data stabilita de comun acord) nu voi beneficia de somaj. La fel, inteleg ca, daca va trece art 61 pct a (abateri grave ale angajatului) nu voi lua somaj. Deci aceste 2 situatii trebuie sa le evit, adica sa nu semnez decizia de incetare a cim propusa de el, nu???
Singura solutie ca sa ma concedieze, iar eu sa obtin totusi somaj e sa desfiinteze postul? Si in acest caz sa i se blocheze postul timp de 9 luni?
Alte posibilitati nu sunt?
Sau, altfel formulata interbarea:
Ce articol va putea trece angajatorul in decizie de incetare a cim, pt a putea eu sa beneficiez de somaj?
Multumesc!
Prin motive neimputabile, in sensul art. 17 alin. (1) din Legea nr.76/2002, se intelege:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. b), d), e), g) si i), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, in temeiul art. 31 alin.3 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare; ....
Asadar, acestea sunt articolele care va dau posibilitatea sa beneficiati de somaj ...