avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren cu 2 intabulari?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren cu 2 intabulari?!

buna seara,in anul 2005 am cumparat o bucata de teren.Am facut actele legale la notariat,cu intabulare ,cu tot ce trebuia,am platit impozitul corect.Anul acesta ma pomenesc ca o alta persoana revendica terenul respectiv sustinand ca este terenul ei.Aceasta persoana este nepotul vanzatorului si sustine ca a cumparat terenul cu acte de mana cu putin timp inaintea noastra si intabularea a facut-o in 2010.Actul nostru este de vanzare-cumparare,iar al lui este o sentinta judecatoreasca,ceva de genul asta,nu este incheiat la notariat,ci la judecatorie.Vanzatorul sustine ca i-a spus nepotului ca acel teren ne este vandut,dar nepotul nu a tinut cont de acest lucru,invocand senilitatea persoanei.Vanzatorul este ffffff lucid,nici o problema din privinta asta.Am fost chemata la politie,cu invitatie verbala,unde am constatat cu stupoare ca politistul este partinitor.Intrebarea mea este cum pot verifica daca cele 2 planuri de situatie se suprapun?nepotul are cu totul alti vecini decat sunt la mine pe schita.Unde ma pot adresa ?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: simonadas , utilizator 06:38, 4 Iunie 2011
Teoretic, dreptatea ar fi de partea dumneavoastra. Ati fost de buna credinta si aveti intabularea imobilului anterioara intabularii persoanei care va face sicane.
Nu era o problema a carei rezolvare sa intre in competentele politiei. Nepotul vanzatorului, care are o sentinta judecatoreasca pentru acest teren, nu are decat sa va dea in judecata: sanse de reusita nu prea vad pentru el.
Pentru verificarile dorite, cereti-i persoanei respective documentatia cadastrala si vedeti in ce masura se potriveste cu documentatia dumneavoastra.
palcela dvs intabulata nu se suprapune cu o alta (altfel nu se receptiona de OCPI) . Insa planul de situatie dintr-o expertiza judecatoreasca nu este in general in sistem de coordonate national ca cel pe care il aveti dvs in intabulare. Astfel sentinta respectivului nu poate fi intabulata. Relatii oficiale ati putea cere la OCPI.
Ca sa se intabuleze cel care are sentinta ar trebui sa mai faca un proces...
va multumesc pentru raspunsuri.Am fost la bpci unde am solicitat o copie dupa planul de amplasament al celeilalte persoane si s-a constatat ce cele doua terenuri se suprapun partial.Astazi voi merge ambele planuri de situatie la topograful care mi-a facut masuratorile.#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare intabulare in cf romeoproiectare romeoproiectare In ianuarie 2011 am cumparat suprafata de 2300 mp extravlan in tarlaua T, in luna oct 2011 cand am prelucrat acel teren care, cand l-am cumparat era nelucrat ... (vezi toată discuția)
Modificare coordonate teren si plan parcelar madairina madairina In anul 2004 am cumparat un teren de 2000mp cu cadastru, pe care l-am intabulat. Anul trecut cand au venit sa ne faca intarusarea ne-au spus cei de la primarie ... (vezi toată discuția)
Teren cu coordonate noi, gresite iucu iucu Bunaziua! Ce pot face daca am un teren scos din tarla, in urma intabularii, din cauza inventarului de coordonate gresit. Virtual, terenul nu e in vechile ... (vezi toată discuția)