Un copil are prin sentinta judecatoreasca dreptul la 1/6 din veniturile nete ale tatalui. Luna viitoare tatal sau termina ajutorul de somaj. Va mai primi bani din partea tatalui?
BUNA SEARA!ASI AVEA O INTREBARE DACA SE POATE SA-MI DATI RASPUNS!AM UN PRIETEN CARE ARE UN COPIL CU O FEMEIE
COPILUL ARE 4 ANI DAR IN ACTE NU ESTE TRECUT CA TATAL!COPILUL MOMENTAN ESTE LA EL,MAMA VREA SA-L IA INAPOI COPILUL NU ARE CONDITII DE CRESTERE DECENTA!CE POATE SA FACA EL?
CE ACTE SA FAC?
AR VREA SA RECUNOASCA COPILUL CA TATA DAR NU ARE CERTIFICATUL DE NASTERE A COPILULUI,FARA ACEST ACT CE SE POATE FACE?
VA MULTUMESC ! CU RESPEST!
In cazul unui copil minor pensia se stabileste in raport de 1/4 din veniturile parintelui
care a fost obligat sa plateasca pensie.
Daca parintele nu are venituri, aceasta fractie de 1/4 se stabileste in raport de venitul minim pe economie.
Pentru copil tatal trebuie sa dea la notar o declaratie autentica princ are
sa recunoasca copilul.
Cu aceasta declaratie va merge la serviciul de stare civila si minorului
i se va elibera un alt certificat de nastere.
Dca copilul e nascut de mama in timp ce era casatorita cu un alt barbat atunci este mai complicat fiind ca trebuie formulata actiune in stabilire paternitate.
Neplata pensie minor
adalyfe
buna-ziua. am un copil de 7 ani. tatal copilului a terminat somajul luna trecuta,cand mi-a trims o suma infima de 32lei! desi a fost obligat sa plateasca 1/4 ... (vezi toată discuția)