avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Un copil are prin sentinta judecatoreasca dreptul la 1/6 din veniturile nete ale tatalui. Luna viitoare tatal sau termina ajutorul de somaj. Va mai primi bani din partea tatalui?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:27, 2 Iunie 2011
BUNA SEARA!
Nu stie nimeni?
BUNA SEARA!ASI AVEA O INTREBARE DACA SE POATE SA-MI DATI RASPUNS!AM UN PRIETEN CARE ARE UN COPIL CU O FEMEIE
COPILUL ARE 4 ANI DAR IN ACTE NU ESTE TRECUT CA TATAL!COPILUL MOMENTAN ESTE LA EL,MAMA VREA SA-L IA INAPOI COPILUL NU ARE CONDITII DE CRESTERE DECENTA!CE POATE SA FACA EL?
CE ACTE SA FAC?
AR VREA SA RECUNOASCA COPILUL CA TATA DAR NU ARE CERTIFICATUL DE NASTERE A COPILULUI,FARA ACEST ACT CE SE POATE FACE?
VA MULTUMESC ! CU RESPEST!
In cazul unui copil minor pensia se stabileste in raport de 1/4 din veniturile parintelui
care a fost obligat sa plateasca pensie.
Daca parintele nu are venituri, aceasta fractie de 1/4 se stabileste in raport de venitul minim pe economie.
Pentru copil tatal trebuie sa dea la notar o declaratie autentica princ are
sa recunoasca copilul.
Cu aceasta declaratie va merge la serviciul de stare civila si minorului
i se va elibera un alt certificat de nastere.
Dca copilul e nascut de mama in timp ce era casatorita cu un alt barbat atunci este mai complicat fiind ca trebuie formulata actiune in stabilire paternitate.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentare majorare Ela S Violeta Ela S Violeta In urma unui proces de divort cu un minor , prietenului meu i s-a stabilit pensie alimentara in cuantumul de 290 de lei . Pe atunci acesta lucra și câștiga ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie minor adalyfe adalyfe buna-ziua. am un copil de 7 ani. tatal copilului a terminat somajul luna trecuta,cand mi-a trims o suma infima de 32lei! desi a fost obligat sa plateasca 1/4 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din norvegia crystyna crystyna crystyna crystyna Tatal fetitei lucteaza in Norvegia nu contribue la cresterea ei nu santem casatoriti legal dar copilul este recunoscut ii poarta numele ce pot face sa pot ... (vezi toată discuția)