avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce devize si tipuri de contracte sunt neceare pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce devize si tipuri de contracte sunt neceare pentru montarea unei coloane de gaze la scarile blocului ?

CE DEVIZE SI TIPURI DE CONTRACTE SUNT NECESARE PENTRU MONTAREA UNEI COLOANE DE GAZE LA SCARILE BLOCULUI ?

Acum doua saptamani un proprietar din Asociatia noastra (care a facut parte din Comitet Executiv dar in luna ianuarie 2011 si-a dat demisia) a venit intr-o sedinta a comitetului cu trei oferte de pret de la trei firme pentru montarea unei coloane de gaze la doua scari ale blocului nostru. Fiecare din ofertele respective prezentau un pret general (fara deviz detaliat pt materiale, manopera, taxe, avize, etc.) pentru coloana principala de gaze si un pret general (fara deviz detaliat pt materiale, manopera, taxe, avize, etc.) pentru bransamentul individual . Deasemenea, doua din firmele respective au prezentat si cate doua proiecte de contract: un contract, pt coloana principala, ce urma sa fie incheiat cu asociatia de proprietari si, respectiv, un proiect de contract pt bransamentul individual al apartamentelor la coloana principala de gaze, ce urma sa se incheie intre firma si fiecare proprietar bransat la coloana principala.


Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Ofertele de pret respective trebuiau sa fie fundamentate pe devize (un deviz pt coloana principala si un deviz pt bransamentul individual) ce ar fi trebuit sa descrie, detaliat, costurile pe fiecare activitate (proiectare, taxe, avize, etc.) precum si costurile materialelor si, respectiv al manoperei ?

2. Devizele respective, pentru materiale si manopera, trebuiau sa fie rezultatul masuratorilor prealabile efectuate de firmele respective ?

3. Ce contracte sunt necesare si intre cine trebuie incheiate, pt coloana principala si, respectiv, pt bransamentul individual ? Este necesar / legal ca pt coloana principala sa se incheie contract intre firma si asociatia de proprietari? Este legal ca asociatia de proprietari sa nu fie implicata si sa se incheie un singur contract cu fiecare proprietar, atat pt coloana principala de gaze cat si pt bransamentul individual ? Exista vreo lege, reglementare legala care permite incheierea unui singur contract cu fiecare proprietar, atat pt coloana principala de gaze cat si pt bransamentul individual, si in ce conditii ?

Pun aceste intrebari de la punctul 3 pt ca azi, a venit la sediul asociatiei o reprezentanta a uneia din cele doua firme ce ne-au trimis si proiecte de contracte, pt a efectua masuratori pt deviz (pt ca aceasta a fost solicitarea Comitetului Executiv) si, printre altele, ne-a spus ca nu NU ESTE NECESARA IMPLICAREA ASOCIATIEI DE PROPRIETARI (!? ) si ca este posibila incheierea unui singur contract cu fiecare proprietar, atat pt coloana principala de gaze cat si pt bransamentul individual (!?), motivand ca doar 24 din cei 32 de proprietari de pe scara repectiva doresc sa se racordeze la coloana noua de gaze (!?). Aceeasi reprezentanta a firmei respective a spus ca DOAR DACA TOTI CEI 32 DE PROPRIETARI DE PE SCARA RESPECTIVA S-AR RACORDA LA COLOANA DE GAZE, AR TREBUI SA SE INCHEIE CONTRACT INTRE ASOCIATIE SI FIRMA REPECTIVA (!?) . Asta dupa ce, repet, acum doua saptamani, firma repectiva ne trimisese doua proiecte de contract: un contract, pt coloana principala, ce urma sa fie incheiat cu asociatia de proprietari si, respectiv, un proiect de contract pt bransamentul individual al apartamentelor la coloana principala de gaze, ce urma sa se incheie intre firma si fiecare proprietar bransat la coloana principala. Cand am intrebat-o daca exista vreo lege / reglementare legala care permite neimplicarea asociatiei (pe baza motivului invocat de dumneaei ca doar 24 din cei 32 de proprietari de pe scara repectiva doresc sa se racordeze la coloana noua de gaze) si, respectiv, incheierea unui singur contract cu fiecare proprietar, atat pt coloana principala de gaze cat si pt bransamentul individual, reprezentanta firmei a rapuns ca NU EXISTA VREO REGLEMENTARE IN ACEST SENS (!?) dar ca asa e.... logic (!?). Eu ma gandesc ca spatiul de la fiecare etaj unde se vor da gauri si se va trage coloana principala de gaze este proprietate comuna a asociatiei si, din acest motiv, ar trebui sa existe contract separat pt coloana principala de gaze, incheiat intre asociatie si firma care executa lucrarea respectiva.

Multumesc anticipat pt raspunsurile dvs.

Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
George Staicu , Consultant credite si finantari
Doresc sa-mi montez o centrala termica, iar ptr asta trebuie intocmit proiectul de instalatie utilizare gaze naturale. Locuiesc la et.4 iar centrala va fi amplasata in balcon. Cei care se ocupa cu intocmirea proiectului mi-au spus ca trebuie gaurita usa de la bucatarie (cea care da in balcon) sau peretele de langa usa . apoi pe scara trebuie sa sparg un pic coltul de la geam si sa fac ca un fel de aerisire, apoi usa de la intrarea in scara, trebuie gaurita ...problema e ca toate aceste lucruri sunt prevazute in acte normative? si daca da, unde anume? n-as vrea sa am probleme cu vecinii cand incep a gauri usa de la scara blocului. ..Va multumesc pentru intelegere!
Parerea mea este ca cei care intocmesc proiectul dvs. poate sa spuna orice, dvs. nu trebuie sa va faceti probleme si sa le spuneti ca pentru gauri aveti executant.:luck:
Din ce am inteles, nu se va semna receptia daca nu sunt prevazute acele aerisiri. Firma cu care colaborez, cea care se ocupa de proiect, va face absolut totul..ei depun documentatia, ei vor apela la executanti..Eu atat am vrut sa stiu, daca stie cineva vreun act normativ in care se regasesc "condiitiile de siguranta" (gaurirea peretilor si a usilor, mai exact usa de la scara blocului). Mi se pare un pic cam aiurea..dara daca legea prevede....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransarea la teava de gaze tyna72 tyna72 Sunt o locatara a unui bloc din bucuresti unde se va face vestita mansardare.Apartamentul este pe numele socrului si l-a cumparat avea si centrala de ... (vezi toată discuția)
Coloana gaz parte comuna + individual Melabella Melabella Buna, Va rog sa ma ajutati cu niste informatii pentru a putea rezolva legal urmatoarea problema. Sunt locatara intr-o scara de 20 de apartamente, avem ... (vezi toată discuția)
Modalitate recuperare bani direct de la locatarii unei asociatii de locatari vlad229 vlad229 Lucrez la o companie de apa si dorim sa efectuam niste reparatii la coloanele interioare de apa ale unei asociatii de locatari si as dori sa ma ajutati sa ma ... (vezi toată discuția)