avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Pronuntare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Pronuntare

Revin cu o problema si multumesc tuturor pt. ajutorul acordat.O sa explic putin despre ce este vorba. Am dat in judecata o institutie pentru un rest de plata.Am mers pe somatie de plata. La prima infatisare s-a dat solutia:amana cauza fata de cererea de amanare a debitorului. Dupa doua saptamani,la a doua infatisare,debitorul nu s-a prezentat si judecatoarea a spus ca ramane in pronuntare. M-am uitat pe portal.just.ro si am vazut ca solutia este:amana pronuntarea la 02.06.2011.Intrebarea mea este ce trebuie sa mai fac eu? Trebuie sa merg astazi la judecatorie?Si ce sa fac acolo?Nu stiu care este procedura.Va rog sa ma ajutati !
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 18:59, 2 Iunie 2011
Nu trebuie sa mai faceti nimic.
Dupa ce cauza a "ramas in pronuntare" (nu mai sunt probe, s-au terminat dezabterile, partile au pus concluzii pe fond), este posibil ca instanta sa amane pronuntarea (fie din lipsa de timp pentru deliberari, fie din motive personale, obiective etc.).
Cu ocazia dezbaterilor in fond este posibil si ca instanta sa amane pronuntarea pentru depunerea de concluzii scrise, insa acest motiv este adus la cunostiinta partilor atunci, la dezbateri. (nu cred ca este cazul dvs.).

In cazul dvs., nu trebuie sa mergeti la termen la instanta, oricum pronuntarea se face in birourile judecatorilor. Dvs. nu mai aveti nimic de facut, doar sa asteptati ca judecatorul sa aiba timp sa faca pronuntarea si sa urmariti solutia la condica sau pe portal.
Multumesc mult!
~ Conținut șters la cerere ~
BODEALEX a scris:

Pentru operativitate este foarte indicat sa va prezentati personal la judecatoriesi sa solicitati decizia.


@ BORDEALEX: cand sa se prezinte? unde anume la judecatorie? si ce va solicita mai exact? ce urmeaza sa primeasca?
ASTEPTI PRONUNTAREA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezenta la darea sentintei resursesbc resursesbc Vineri am avut un termen de judecata(in materie civila) la care judecatorul a spus ca va pronunta hotararea peste o saptamana. Acest lucru se va face in ... (vezi toată discuția)
Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)
Pronuntarea in procesul civil Anca Puma Anca Puma Va rog frumos, cine poate sa-mi spuna si mie care este regula intr-un proces civil in ceea ce priveste pronuntarea, aceasta se face in sedinta publica sau ... (vezi toată discuția)