avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... DACA O FIRMA DECLARATA IN FALIMENT POATE PASTRA UN ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

DACA O FIRMA DECLARATA IN FALIMENT POATE PASTRA UN NUMAR MARE DE SALARIATI PE ACEASTA PERIOADA?

Lucrez intr-o firma care a fost declarata in faliment in ianuarie 2010.Am restante la salariu de 3 ani si am cerut in nenumarate randuri sa fiu data in somaj.Mentinez ca am peste 25 de ani de munca.Din ianuarie 2011 nu am mai fost platiti .Este normal si cat mai poate dura aceasta situatie?Suntem in continuare salariati si intr-un numar mare.Administratorul judiciar nu raspunde la telefon si nu poate fi contactat in nici un fel.Va multumesc daca poate cineva sa ma ajute .
Cel mai recent răspuns: pusicat_1 , utilizator 21:36, 5 Iunie 2011
Primele masuri pe care le ia un lichidator in procedura falimentului, este sa disponibilizeze toti salariatii, sa sigileze bunurile debitoarei sa asigure conservarea in bune conditii a acestora si sa le evaluze in vederea valorificarii, deci nu mai poate fii vorba in faliment de salariati si continuarea activitatii.
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
Admin, administrator
Pusicat1 facea vb de planul de reorganizare si nu de procedura simplificata .

Pt d-l Iulian Savoiu:
POATE O FIRMÃ PRIN INTRAREA ÎN INSOLVENŢÃ SÃ-ªI "SPELE" DATORIILE? RÃSPUNS: DA, POATE

Dar ca lichidatorul atrage rasp administratorului si datoriile sunt trecute de pe persoana juridica pe persoana fizica in conformitate cu prevederile codului de procedura fiscala nu se specifica . Si atunci acel fost administrator care va fi urmarit o viata de fisc ????????
Admin, administrator
In ceea ce priveste atragerea raspunderii membrilor organelor de conducere sau a oricarei persoane care a cauzat aparitia starii de insolventa, aceasta este reglementata de art . 138 din legea 85/2006. Sigur ca nimeni nu este mai presus de lege, DAR pentru a atrage raspunderea membrilor organelor de conducere, trebuiesc indeplinite cateva conditii cumulative: (existenta unui prejudiciu; o fapta ilicita a unei persoane; existenta raportului de cauzalitate între fapta ilicita a persoanei si prejudiciu, precum si fapta ilicita sa fi fost comisa cu una din formele de vinovatie). In plus de asta eu ca administrator judiciar daca formulez o cerere de atragere a raspunderii in fata judecatorului sindic independent de cuantumul prejudiciului raspunderea unei persoane se limiteaza la prejudiciul cauzat cu vinovatie pentru fapta proprie, iar aceasta trebuie dovedita. Datorita modului în care legiuitorul a intrebuintat verbele în texul legii (“au dispus”, “in interes personal”, “au facut”, “au folosit”, “au deturnat sau au ascuns”) s-a decis, prin interpretarea acestora, ca vinovatia trebuie sa imbrace forma intentiei, ea nefiind
prezumata, ci trebuie dovedita. Dar, nu este suficient doar sa o dovedesti, trebuie sa motivezi pe baza de dovezi, documente raportul de cauzalitate intre fapta ilicita a persoanei si prejudiciu, iar acest raport nu trebuie dedus, ci trebuie demonstrat. In concluzie, recomand debitorilor sa consulte inainte de a deschide procedura insolventei un administrator judiciar profesionist sau daca vreti un administrator judiciar cum am scris in articolul meu "cu reale calitati economice, pentru ca in aceasta procedura, argumentele care pledeaza sunt exclusiv economice si mai putin juridice."
Admin, administrator
Va multumesc.Eu am scris in calitate de angajat fara raspundere mare ,dar va spun sigur ca nu sa ajuns aici fara ca cineva sa vrea asta.Dar de ce se amana atat de mult in ceea ce ne priveste pe noi cei mici care nu am avut puterea sa facem nimic pentru a nu se ajunge aici.
Ar merita sa astept daca as sti ca se face dreptate dar eu am impresia ca sunt ochi inchis in toata aceasta poveste de nedorit.Astept sa se termine ca e foarte greu sa te stii angajat dar fara bani.Uneori am impresia ca nu mai are sfarsit.Mai astept sfaturi.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Raspunderi materiale ContSters270648 ContSters270648 Poate atrage raspunderea materiala o nota explicativa prin care se recunoaste ca paguba constatata in gestiunea mea,exista si pe timpul cat gestionar era alta ... (vezi toată discuția)
"calomnie" - proces civil - fapta delictuala dumitru2000 dumitru2000 daca se formuleaza o actiune civila pe raspundere delictuala ptr. niste afirmatii calomnioase (dar victima nu doreste sa mearga pe penal) se admite si pe civil ... (vezi toată discuția)
Temei legal? ovidana ovidana Un angajat a creat societatii un prejudiciu major in urma unui accident rutier produs din culpa exclusiva a acestuia, astfel autocamionul condus de catre ... (vezi toată discuția)