avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Raspunderi materiale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Raspunderi materiale

Poate atrage raspunderea materiala o nota explicativa prin care se recunoaste ca paguba constatata in gestiunea mea,exista si pe timpul cat gestionar era alta persoana? Mentionez ca nota explicativa prin care recunoaste existenta pagubei a dat-o gestionarul care mi-a predat gestiunea.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 10 Noiembrie 2012
Asa ceva nu poate atrage rsapunderea dvs patrimoniala ... prejudiciu, existand dinainte de a fi dvs gestionar ...
Totusi s-a emis o decizie de imputare. Exista vreun articol din vreo lege care sa faca referire la nota explicativa ca document de stabilire a raspunderii materiale? Mentionez ca in procesul verbal de predare primire nu am consemnat lipsa din gestiune.
1. Decizia de imputare nu constituie titlu executoriu , prin urmare in baza acesteia nu se pot face retineri din salariu ..

2. Nu exista niciun act normativ care sa prevada ca nota explicativa este un document de stabilire a raspunderii materiale ...
Pentru a exista răspunderea patrimonială este necesar să fie îndeplinite următoarele condiţii:
- calitatea de salariat a persoanei care a produs prejudiciul,
- fapta ilicită a salariatului să fie săvârşită în legătură cu munca sa
- existenta unui prejudiciu,
- raportul de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciul cauzat.
- vinovatia salariatului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere materiala angajat zsorox zsorox buna ziua, am si eu o intrebare, ieri am semnat un contract de munca, postul se numeste \"documentarist ordonare logistica\", in fisa postului apare la ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu noa noa Care este baza legala pentru ca o societate sa-si recupereze prejudiciul facut de un fost salariat? (vezi toată discuția)
Garantie materiala oprita pentru efectuarea preavizului de demisie ioana_bucuresi ioana_bucuresi Buna seara! M-ar interesa in ce conditii care respecta codul Muncii, pot opri o garantie materiala unui angajat ca sa-si efectueze preavizul inainte de ... (vezi toată discuția)