avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garantie materiala oprita pentru efectuarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garantie materiala oprita pentru efectuarea preavizului de demisie

Buna seara!

M-ar interesa in ce conditii care respecta codul Muncii, pot opri o garantie materiala unui angajat ca sa-si efectueze preavizul inainte de plecare.
Lucrez in domeniul catering-restaurante si personalul este foarte instabil, drept urmarea as dori sa ,, ma acopar,, cumva cu aceasta perioada de preaviz pentru a avea timp sa caut un alt angajat.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:50, 17 Decembrie 2014
Nu exista asa ceva. In nicio situatie nu le puteti solicita angajatilor o garantie in vederea ramanerii la munca.
ba da, tocmai am gasit raspunsul tot aici pe forum, se poate opri ,daca are gestiune , iar bucatarul are.
citez :in baza Legii 22 / 1969, Art. 11. - "Constituirea garantiei se face prin contract incheiat in scris.
Art. 12. - Garantia in numerar va fi de minimum un salariu si de maximum trei salarii tarifare lunare ale gestionarului; ea nu va putea depasi valoarea bunurilor incredintate. "
Sper ca am lamurit aspectul legislativ.
Multumesc pentru raspuns!
~ Conținut șters la cerere ~
O sa ma interesez exact, deoarece nu mi se pare normal ca eu ca angajator sa mi respect obligatiile, iar de ex bucatarul angajat cu contract sa dispara peste noapte fara sa anunte si eu sa am pagube materiale datorate pierderii unei comenzi,din aceasta cauza!Si angajatii au obligatii.

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune jean59 jean59 Am o firma intreprindere individuala ( fosta AF).Intrebarea mea este urmatoarea : o angajata a mea a iesit lipsa la inventar. Ce trebuie sa fac pentru a ... (vezi toată discuția)
Urmărirea şi recuperarea pagubelor constatate la inventar oanaportar oanaportar Buna seara ! Va rog sa imispuneti cum se fac urmărirea şi recuperarea pagubelor constatate de comisia de inventariere ? (vezi toată discuția)
Regulament de ordine interioara ContSters359110 ContSters359110 lucrez in cadrul unei institutii in care se lucreaza pe baza de proiecte iar in regulamentul de ordine interioara precizeaza ca in cazul unui prejudiciu ... (vezi toată discuția)