avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masuratoare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masuratoare teren

Buna ziua, Acum ceva vreme am cumparat un teren, masurat cu topometrist, documentatia privind masuratorile avea stampila Oficiului de cadastru.Am mai cumparat ulterior si parcela din spate si mandrii de superbul nostru teren am purces la ingradirea lui insa surpriza, aducand un nou topometrist nu bateau masuratorile.
L-am pus pe noul topometrist sa intaruseze tot terenul (el ne-a spus ca intre timp s-au schimbat instrumentele de masuratoare si ca aceste noi sun cele mai exacte) i-am dat banisorii pe care ni i-a cerut insa cum nu bateau masuratorile lui cu cele ale fostului topometrist cei de la oficiu de cadastru au refuzat sa ii admita documentatia in ideea de a se pune de acord topometristii intre ei.
Dupa cativa bani dati primul topometrist a recunoscut masuratorile celuilalt si asa a iesit noua documentatie de la cadasatru.
Bineinteles discutii cu vecinii ca si ei au documente de la Oficiul de Cadastru cu masuratorile primului topometrist, le-am explicat ca acesta a recunoscut masuratorile celuilalt topometrist insa cand i-am cerut declaratia de recunoastere a masuratorilor sale a recunoscut ca nu a dat nici una .
Atunci cum e posibil de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara sa iasa 2 masuratori ale aceluiasi teren care se bat cap in cap, cu viza lor.
Daca cumpara un al treilea om care vine cu topometristul si implicit masuratoarea lui?
Cum putem rezolva aceasta situatie astfel incat sa ai siguranta masuratorilor facute ?

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Modificarea geometriei terenului Dascalu Camelia Raluca Dascalu Camelia Raluca Buna ziua, In 2007 am cumparat un teren extravilan agricol (la baza am avut si o documentatie cadastrala facuta de topometristul X). Am initiat PUZ-UL si a ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastrala virtuala danielascepchin danielascepchin Buna ziua! As dori lamuriri cu problema cu care ma confrunt acum. In noiembrie 2004 familia mea am cumparat in indiviziune cu o alta familie un teren de 900 ... (vezi toată discuția)