avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM CE SACTIUNII DA CU MUNCA LA NEGRU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM CE SACTIUNII DA CU MUNCA LA NEGRU

DACA un angajat sta 15 zile la negru si apoi semneaza contractul de munca si reclama angajatorul dupa ce isi da DEMISIA.CE sactiunii poate risca angajatorul dupa codul muncii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:05, 2 Iunie 2011
Art.260 alin.1 C.mun.:
- lit.f : prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;

- lit.e : primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;

Art.264 (3) C.mun. : Constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la unu la 2 ani sau cu amenda penala primirea la munca a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetatenia acestora, fara incheierea unui contract individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru silviu35 silviu35 CARE este legea care ii sactioneaza penal pe patronii cu 5 persoane prinse la negru. (vezi toată discuția)
Sanctiuni munca "la negru" mmihaim mmihaim Buna ziua, Ma intereseaza care sunt sanctiunile cf noului cod al muncii care se aplica: - angajatului care munceste la negru; - angajatorului care ... (vezi toată discuția)
Munca la negru JaredNor JaredNor Buna ziua. As dori sa stiu ce penalizari exista pentru un angajat ce munceste la negru mai bine de 2 3 ani ( sau stiu eu.. 10 ? ), el neavand un venit sigur pe ... (vezi toată discuția)