avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Trebuie acord pentru utilizarea obiectelor si ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Trebuie acord pentru utilizarea obiectelor si elementelor vestimantare intr-o reclama?

Buna seara,
Daca intr-o reclama (print) apare un accesoriu vestimentar precum un tricou, o bluza, o geanta, etc fara ca logo-ul companiei sau firmei producatoare sa fie vizibil, este necesar un acord sau o intelegere prealabila?
In cazul in care eu sunt producatorul unei reclame si am nevoie de un obiect vestimentar ce urmeaza sa apara intr-un print, iar acest obiect este comercializat intr-un magazin, va trebui sa cer acordul designerului sau firmei producatoare?
De mentionat faptul ca acel obiect vestimentar nu apare in prim plan si nici in intregime in imagine.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 21:52, 3 Iunie 2011
Consider ca nu este nevoie de vreun acord, din moment ce produsele le-ati obtinut din comert. Legea 84/1998 exclude explicit restrangerea folosirii produselor comercializate sub o marca dintre drepturile titularului marcii.

Art.37. - Titularul unei marci inregistrate nu poate cere sa se interzica altor persoane detinerea, oferirea spre vanzare sau comercializarea produselor care poarta aceasta marca, pentru produsele care au fost puse in comert de insusi titular sau cu consimtamantul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs patentat alin79 alin79 Buna seara, Daca aveti amabilitatea si timpul necesar sa ma lamuriti si pe mine legat de comercializarea unui produs patentat. Urmeaza sa achizitionez un ... (vezi toată discuția)
Rebranding alexandru_biro alexandru_biro Buna ziua, As dori sa stiu in ce masura este legal sa executi o operatiune de rebranding in masura in care produsul in cauza este modificat. Spre ... (vezi toată discuția)
Magazin outlet, drept de comercializare ramosim ramosim Intentionez sa deschid un mazazin outlet. Doresc sa stiu daca exista reglementari privind vanzarile de haine de marca si daca trebuie sa obtin de la titularul ... (vezi toată discuția)