avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... BATAIE FARA PUMNI !!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

BATAIE FARA PUMNI !!!

Am asistat la o bataie care nu e chiar bataie si sunt persoana care am chemat politia... un vecin (il numim V) se certa cu mama unui prieten ... eram cu el in casa, cand si-a dat seama ca cineva se ia de mama lui... a iesit in geam si l-a rugat pe vecin sa nu mai urle asa... dar continua si a decis sa iasa afara...cand sa iasa pe usa , vecinul era deja pe scara si vazandu-l la luat de gat... prietenul meu s-a aparat , a intrat in casa dar nu a fost in stare pentru 3 min sa inchida usa ca vecinul sarea pe usa....marturisesc ca a si pasit in casa, dar prietenul meu a reusit sa-l impinga afara cu usa.... am asteptat sa se linisteasca, apoi prietenul a vrut sa iasa din casa deoarece mama lui era afara fara lama sa intre in bloc si s-a speriat sa nu se fi intors la ea... dar cand a iesit din nou , vecinul il astepta si s-a apucat sa-i dea pumni in cap, i-a invinetit un ochi , si in acel moment a iesit si tatal prietenului meu sa vada ce se intampla,.... vecinul s-a apucat sa dea cu pumnii si in acesta... prietenul meu cu tatal lui au incercat sa-l ia in brate ca sa nu mai dea....dar cum vecinul se agita s-a deschis usa de la spalatorie, iar vecinul s-a impiedicat de o bicicleta si o cazut pe o rama cu sticla pusa acolo , tragandu-i si pe cei doi... acestia s-au priponit cu mainile in zid, dar vecinul s-a taiat si pe mana si pe picior.... s-a lovit grav.. apoi a venit nevasta-sa sa, iar prietenul meu cu tatal sau i-au prins mainile la spate ca sa-l imobilizeze....iar eu am chemat politia... nevasta vecinului tragea de mine ca sa nu chem politia.... l-au dus cu ambulanta la spital, nu i-a luat nimeni alcoolemia....se simtea ca duhneste a alcool...prietenul meu nu vrea sa faca plangere ca nu-i genul si nu vrea sa-i faca probleme.... problema e ca nu l-am mai vazut pe acel vecin de vreo 4 zile.... intrebarea mea este : daca pune vecinul plangere sau e ranit grav ce se intampla? el nu a avut martori, dar l-a mai batut o data pe tatal prietenului meu.... acuma prietenul meu are si certificat de la medicul legist pt vanatai si ochi, dar mie mi frica ca poate pati chestii urate...
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 23:17, 2 Iunie 2011
Cred ca ar fi cazul sa faca plangere.Exista posibilitatea ca agresorul sa faca la randul lui plangere penal pentru lovire sau vatamare corporala.
si daca face agresorul primul e avantajat??? asta nu pot sa pricep... deci daca depun amandoi plangere unul contra altul, sau pur si simplu oricare dintre ei nu se ajunge la aceiasi treaba?? in plus am inteles ca pentru faptul ca a intrat chiar si un metru in casa cu forta , pentru el e grav.... as vrea daca se poate sa stiu in cazul in care noi nu depunem plangere, dar depune agresorul ce se intampla mai departe....?? multumesc anticipat
Daca se depune plangere pentru vatamare corporala veti chemat ca martor sa relatati cele intamplate.
Violarea de domiciliu (ceea ce invocati dumneavoastra prin pasirea in interiorul imobilului de catre agresor) nu se retine decat daca agresorul ar fi patruns efectiv in locuinta, acum daca bagi capul pe geamul vecinului doar n-o fi sa faci inchisoare.
Cred insa ca aveti o temere justificata fata de urmarile produse
problema e ca nu l-am mai vazut pe acel vecin de vreo 4 zile....

Atat de grave au fost ranile suferite de agresor?
In ce priveste prelevarea probelor de sange cu siguranta s-a facut la unitatea sanitara unde a fost transportat pentru ingrijiri, doar nu era sa-l puna sa sufle in etilotest?
Iar faptul ca a fost sub influenta bauturilor alcoolice nu este in favoarea celor invinuiti (patru persoane lucide contra unuia beat) constituie ceea ce in drept se denumeste depasirea limitelor legitimei aparari.
Vecinii (tatal+fiu) vor fi sanctionati pentru loviri sau alte violente sau vatmare corporala in functie de durata ingrijirilor ce i-au fost necesare agresorului pentru vindecare.
Mergeti la spital vedeti in ce stare se afla victima incercati sa ajungeti la un acord, impacati-va.
Uneori dialogul poate fii mult mai eficient decat o plangere penala.
Rezumand totul intr-o fraza simpla chiar daca vi se pare crud din afara se vede asa:
Dupa o discutie intre vecini unul s-a ales cu un ochi vanat si celalalt la spital. Cine a avut cel mai mult de suferit?
Este credibil ca 4 persoane (dintre care 3 barbati) nu au reusit sa imobilizeze una singura?
Si una peste alta poate sa si moara respectivul ce veti face atunci?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se transforma un agresor in victima,cu ajutorul autoritatiilor. Bubycko Bubycko Cum se transforma un agresor in victima,cu ajutorul autoritatiilor. Buna ziua! am 23 de ani si acum 3 saptamani in seara de vineri 9/11/2012, am iesit ... (vezi toată discuția)
Hartuire sexuala Am_i Am_i De aproape o luna sunt chinuita de un prieten de familie.. cand spun chinuita ma refer la faptul ca ma suna, imi da mesaje, ma cauta acasa si la munca si totul ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor? caradis caradis Buna ziua . Va rog am si eu o problema. Am o prietena care detine o casa cu chitanta de mana din 1986. A incercat sa faca acte dar a ramas doar uzucapiunea . ... (vezi toată discuția)