avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale neplata la termen
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

neplata la termen

daca nu platesc o factura pe persoana fizica la timp si nici creditorul nu imi mai acorda timp intru cumva in incidenta legii penale? am cum sa castig un eventual proces?
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 09:24, 21 Iulie 2008
chiar nimeni nu m-ajuta?
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2008
danel, utilizator
Buna ziua!
Sub incidenta legii penale intrati numai daca ati emis pentru acea factura vreun bilet la ordin sau fila cec. Daca ati emis asa ceva si creditorul dvs. a introdus acel bilet sau cec la banca si banca ii da raspuns ca nu exista disponibil in contul dvs. pentru acoperirea sumei, sunteti pasibil de raspndere penala pentru savarsirea infractiunii de inselaciune (215/ Cod penal).
Daca nu ati emis nici cec si nici bilet la ordin, nu va poate face plangere penala.
Poate, asa cum v-am spus si in mesajul postat anterior, sa va cheme intr-un proces civil prin care sa ceara obligarea dvs. la plata sumei.
Daca aveti sau nu castig de cauza depinde in mare masura si de felul in care si-a executat creditorul obligatia, de eventualele vicii ale lucrarii/produsului furnizat de creditor, de momentul in care formuleaza cererea (prescriptia este de 3 ani) etc.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2008
Cabinet de avocat Silviu SERBAN, Avocat
va multumesc pentru raspuns!
si as mai avea inca o intrebare: cam cat ar dura un proces de genul acesta?
ca timp, este relativ de mentionat.
in mod normal daca nu trebuie administrate probe f delicate si nu trebuie expertize, daca nu se acorda multe termene de amanare nu ar trebui sa tina mai mult de 3 luni, maxim, deci cam 3 termene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

File cec garantie Nafets Nafets Am o firma de prestari servicii si in contractele cu furnizori emit file CEC in alb cu titlul de garantie pe care furnizorii le pot folosi respectand anumite ... (vezi toată discuția)
Fila cec-complectata gresit dansultanu dansultanu buna ziua! va rog poate cineva sa ma ajute cu raspunsuri la cateva intrebari? 1.poate o firma sa emita un cec la o persoana fizica? ... (vezi toată discuția)
Cec refuzat pierdut st_82 st_82 partenerul meu de afaceri mi-a emis un cec , pe care l-a refuzat datorita faptului ca nu avea voie sa-l scrie, omul are mai multe societati si societatea pe ... (vezi toată discuția)