avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cec refuzat pierdut
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cec refuzat pierdut

partenerul meu de afaceri mi-a emis un cec , pe care l-a refuzat datorita faptului ca nu avea voie sa-l scrie, omul are mai multe societati si societatea pe care l-a scris era in incidenta bancara sau asa ceva, nu avea voie sa scrie cecuri, acum il verifica politia economica pe el, dar si eu am primit o adresa de la ei prin care imi cer copii dupa contract, facturi si cec-ul refuzat in original pe care eu nu il mai am si pe care nu l-am declarat pierdut pentru ca habar nu aveam ca mai am nevoie de el dupa ce a fost refuzat.
ce sa le raspund celor de la politie ?? si e grav daca am pierdut cec-ul si nu l-am declarat???
Cel mai recent răspuns: st_82 , utilizator 10:10, 11 Septembrie 2009
Prezentati-le ceea ce mai detineti iar in privinta cec-ului spuneti-le adevarul, si anume faptul ca l-ati pierdut. Se pune problema insa daca stiati despre situatia sa in momentul in care v-a emis acel cec. Va trebui sa dovediti faptul ca nu ati stiut si de aceea ati aceptat acel cec.
pai si cum pot sa dovedesc ca nu stiam de situatia sa? ca evident nu stiam ca altfel nu aceptam cec-ul, ci un bilet la ordin sau mai bine plata cash, cec-ul in cazul de fata era doar o garantia a platii!
Sigur , insa spun in cazul in care veti fi acuzat de ceva ,doar in acea ipoteza va trebui sa demonstrati ca nu cunosteati situatia bancara a partenerului .Poate mai detineti , daca ati facut cumva , macar o copie a cec-ului respectiv.
Nu va mai faceti griji!!!! Dvs suntei beneficiarul CEC-ului, nu emitentul acestuia, care are obligatia de a emite instrumente de plata cu acoperire. Emitentul raspunde penal pentru savarsirea infractiunii de emitere CEC-uri fara acoperire ( art.84 din Legea 59/1934) si a infractiunii de inselaciune prevazute de art.215 alin1, 3 din Codul Penal.
Dvs veti fi chemat ca "parte vatamata" si veti declara ca nu mai aveti originalul refuzului, insa va asigur ca banca a trimis deja copii de pe instrumentul refuzat si justificarea refuzului, pentru ca banca are aceasta obligatie.
In declaratie veti expune faptul daca ati stiut sau nu ca este o fila CEC emisa de un emitent aflat in interdictie bancara. Declarati "Nu" si atat, nu tr sa demonstrati nimic. Nu dvs sunteti cel anchetat!!!!
va multumesc pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec refuzat. cum procedez? florin77c florin77c Buna ziua, Intampin urmatoarea problema si daca se poate as dori sa primesc si sfatul dumneavoastra: Acum cateva zile am primit mesaj de la banca cu care ... (vezi toată discuția)
Nup la refuz de plata a unui cec Marghescu Marghescu Am avut un cec garantie in alb de la un client ce l-am depus si a fost integral refuzat la plata, suma fiind de peste 300.000 Ron. Banca a sesizat automat ... (vezi toată discuția)
Fila cec introdusa la plata dupa intrarea societatii emitente in insolventa. 200360PIM 200360PIM Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema ; SC X SRL lasa ca garantie lui SC Y SA pentru materiale furnizate o fila CEC in alb , urmand ca Y sa ... (vezi toată discuția)