avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CEC refuzat. Cum procedez?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CEC refuzat. Cum procedez?

Buna ziua,
Intampin urmatoarea problema si daca se poate as dori sa primesc si sfatul dumneavoastra:
Acum cateva zile am primit mesaj de la banca cu care lucrez ca un CEC depus spre incasare a fost refuzat la plata.
Motivul bancii care a emis cec-ul: 1.Contul nu corespunde cu titularul. 2. emitentul nu are cont la unitatea platitoare (asupra acestui punct banca revine apoi si spune ca clientul de fapt are cont).
Clientul spune ca de fapt are cont blocat din cauza unei datorii la finante si ca incearca sa imi achite cat mai repede datoria.
ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc.
daca emitentul nu are nici macar cont la unitatea bancara respectiva cred ca aveti o inselaciune in curs de derulare :) as face plingere la Politie, depunind fila CEC in original - se va face expertiza pe semnatura.
~ Conținut șters la cerere ~
Investe CEC-ul cu formula executorie la Judecatoria locului unde scrie pe el ca se va face plata. Din cate am inteles pana la urma are cont acolo. De asemenea iti sugerez sa iei legatura cu persoana respecticva si sa-i explici ca fapta de a emite bilete la ordin sau CEC-uri fara acoperire constituie infractiunea de inselaciune si se pedepseste, iar daca nu are de gand sa-ti plateasca esti dispus sa-i faci plangere penala.
Incercati pe cale amiabila sa determinati debitorul sa va achite suma.
Nici procesul penal pentru emiterea CEC-ului fara acoperire si nici declansarea procedurii falimentului nu va avantajeaza si urmeaza sa uzati de aceste solutii doar atunci cand veti epuiza celelalte cai.
multumesc pentru raspuns.
Pana la urma asa cum am spus clientul are cont in banca emitenta.
Din informatiile pe care le am exista posibilitatea ca banca sa fi pus initial acel motiv pentru a proteja clientul. Aceasta este una din caile prin care emitentul scapa de inregistrarea in CIP.


Clientul inca raspunde la telefon si sustine ca face tot posibilul sa achite datoria.
Sper sa se tina de cuvant...

mutumiri tuturor celor care au raspuns.

Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Incasare fila cec taie taie Buna ziua, Trebuie sa incasez o fila CEC si as vrea sa stiu daca, clientul nu are banii pentru fila CEC, cum as putea sa-mi recuperez banii, si daca ... (vezi toată discuția)
Nup la refuz de plata a unui cec Marghescu Marghescu Am avut un cec garantie in alb de la un client ce l-am depus si a fost integral refuzat la plata, suma fiind de peste 300.000 Ron. Banca a sesizat automat ... (vezi toată discuția)
Instrument de plata girat mondanicolaetoma mondanicolaetoma sunt agent economic care lucrez si cu instrumente de plata ca fila cec barat; bilet la ordin etc. Am primit drept plata de la un beneficiar o fila cec, pe care ... (vezi toată discuția)