Fila de cec a fost restituita impreuna cu instiintarea bancii privind refuzul la plata, furnizorului Dvs., deoarece el este cel care a introdus fila de cec in banca. Cu aceaste documente in original s-a prezentat la organele de politie unde a si facut plangere. Acestia din urma au deschis dosar de urmarire penala si au demarat cercetarile impotriva clientului. Situatia fiind foarte clara, politia a inaintat dosarul cu propunere de incepere a urmaririii penale impotriva emitentului filei de cec. Intrucat dupa cum afirmati mai sus nu au avut ce executa la clientul Dvs., actiunea furnizorului s-a indreptat apoi impotriva Dvs. Nu aveau la ce intelegere sa ajunga cei doi, dosarul penal isi urmeaza cursul cu siguranta impotriva clientului Dvs.
Furnizorul este cel care v-a dat in judecata pentru faptul ca nu si-a incasat creanta . Datoria Dvs. este fata de el si pana la acest moment nu si-a incasat contravaloarea marfurilor sau a serviciilor prestate. Nu sunt avocat, dar prin natura meseriei mele m-am confruntat si eu cu situatii de acest gen.
Nu aveti cum sa-i faceti Dvs.plangere penala. Ati scris mai sus:
[...] ma improceseaza pe mine pentru recuperarea debitului care nu era stins cu exact valoarea filei cec, prin neprezentarea mea in instanta si nefiind amintita acea plata prin cec
Abuz de incredere din partea furnizorului? Nu cred. Care plata cu fila cec sa fie amintita? Cea care nu a fost onorata?
Dupa parerea mea, trebuie sa deschideti actiune impotriva clientului Dvs. De fapt acest lucru trebuia sa-l faceti in momentul in care furnizorul v-a anuntat ca nu a putut incasa contravaloarea sumei inscrise in fila de cec.