avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj cu probleme

BUNA SEARA.Am si eu urmatoarea problema : sotul meu are o casa impreuna cu fratele si parintii lui unde sunt toti 4 proprietari in indiviziune . Fratele lui si-a luat un sfert din terenul aferent si si-a facut casa . parintii lui aveau 2 camere in continuarea carora si-a facut o baie si o bucatarie , sotul meu avea si el 2 camere . eu m-am mutat la el in 2007 adica acum 4 ani. in 2009 ne-am casatorit legitim . de cand m-am mutat la el am facut in continuarea celor 2 camere ale lui alta constructie cu parter si etaj iar pe cele vechii le-am renovat . nu am facut autorizatie de constructie si nu am facut nici un alt act . sotul meu este cam alcolic si din aceasta cauza face scandal si are o obsesie de gelozie . pana acum o luna cand ne mai certam si i spuneam ca plec de acasa daca nu se potoleste imi spunea ca nu am unde sa plec , ca asta este casa mea , ca stie cat am muncit acolo si ca daca totusi vreau sa ne despartim eu sa ma mut sus iar el sa ramana jos . de vreo 2 saptamani a inceput sa ma terorizeze sa ma ameninte foarte rau si imi spune ca eu de aici nu o sa plec cu nimic si cu atat mai mult ca nu o sa iau nimic la partaj pentru ca nu scrie nicaieri ca este si casa mea . Nu-mai SUPORT ma terorizeaza incontinu . el are o fata din prima casatorie care sta cu noi (10 ani)iar eu am un baiat din prima casatorie(14 ani).de cind sintem impreuna el nu a muncit niciodata cu carte de munca ,eu da .am adus bani amindoi si nu ca vb de mine dar eu am adus intodeauna mai mult ca el .poate nu i-am luat copilului meu ceva sau nu l-am dus la mare sau orice alte lucruri ca sa bag banii in casa iar acum el imi spune ca eu nu am nii un drept si ma tot terorizeaza ca stie ca nu am unde sa plec si mai ales cu copilul dupa mine.am facut casa asta pt amindoi copii dar in cazul in care nu mai rezist nu am unde sa ma duc. nu stiu ce posibilitati am , daca divortez el nu are de unde sa-mi dea bani pentru a ma despagubi . Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi : daca bag divort pot ramane in casa pana ma despagubeste? chiar daca este casa in indiviziune pot demonstra cu martori ca si eu am bagat bani acolo si de cand suntem impreuna am facut constructie noua ? in general nu am chitante pe materiale dar nu are nici el .de exemplu mi-a zis azi ca el aduce martori ca a muncit pe 5 milioane pe zi , el lucreaza in constructii . va rog , astept niste sfaturi ! Multumesc .
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
deliablonda, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlexaDankloff , utilizator 19:22, 7 Iunie 2011
Se poate proba contributia dumneavoastra la extinderea locuintei si daca o sa puteti proba probabil ca instanta, intr-un eventual partaj, il va obliga sa va achite o suma de bani ce se va stabili in urma efectuarii unei expertize de specialitate in constructii (asta in cazul in care in final nu gasiti o cale amiabila de solutionare).
Cu ce sa va ajutam? Noi nu putem hotara in locul d-voastra ce este de facut. Trebuie sa va lamuriti d-voastra pozitia fata de situatia creata si sa stiti exact ce doriti sa faceti.
Buna seara din nou.eu nu cer sfaturi sa stiu ce fac cu viata mea.eu cer sfaturi ce se poate intimpla daca ma hotarasc sa divortez.ma poate da afara din casa?daca demonstrez ca am bagat bani in casa si instanta spune ca trebuie sa-mi dea o anumita suma pe care el nu o are ce pot sa fac?de ex el spune ca nu o sa-mi dea mai mult de 300ron pe luna si ca nu e de acord sa stau in casa.pot sa cer in instanta sa ramin intr-o parte din casa?si pt cit timp?daca ramin in casa imi poate face ceva sa ma dea cumva afara din casa?si altceva:daca bag de ex miine divort el poate sa ma dea afara din casa pina se termina?ce sa poate intimpla daca ma bate cit sintem in divort?astept raspuns.multumesc

Cei de pe forum nu au de unde sa ghicesaca ce va hotari instanta.. Dv puteti cere si luna de pe cer in instanta, dar asta nu inseamna ca o veti si primi. Dv trebuie sa aveti dovezi clare pentru solicitarile pe care le faceti, iar instanta va hotari in functie de acestea.
eu nu vreau sa ghiceasca.EU VREAU SA STIU DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL ,exista vreo lege referitoare la faptul ca daca divortez ma poate da afara din casa?exista vreo lage care sa il oblige sa-mi dea banii pe care eu i-am bagat acolo daca demonstrez asta?eu intreb pt ca nu am cunostinte in domeniu si intreb pe cei care le au.

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune icks icks dupa divort shi partaj am decis impreuna cu fosta sa ma incercam o data. dar proasta idee sa dovedit, locuim in bucuresti intr-o casa la curte shi nu poate fii ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma denunte la protectia minorului? Adina860 Adina860 Buna seara,asi avea si eu o rugaminte sa imi spuneti ce sa fac in cazul in care, eu sunt inca casatorita desi nu mai suntem inpreuna de 5 ani de zile, in care ... (vezi toată discuția)