avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie privind acordarea pensiei pentru munca depusa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie privind acordarea pensiei pentru munca depusa si limita de varsta

In decizia de pensionare scrie:
Varsta 67 ani 0 luni;
Varsta standart de pensionare 62 ani 10 luni;
Stagiul complet de cotizare (cf. Lg. 19/2000) 30 ani 10 luni;
Total stagiu de cotizare realizat 46 ani 9 luni 14 zile,
din care -conditii normale 41 ani 5 luni 15 zile;
Stagiu asimilat 5 ani 3 luni 29 zile;
Stagiul suplimentar 0 ani 0 luni;
Intrebare: E CORECT CALCULAT STAGIUL SUPLIMENTAR?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:17, 11 Iunie 2011
Inteleg ca este decizie emisa in baza Legii nr. 19/2000, nu in baza Legii nr. 263/2010. Stagiul suplimentar este reglementat prin art. 78, alin. (8) din acest act normativ.

Art. 78.
....................................
(8) Asiguraţii care, după îndeplinirea condiţiilor de pensionare pentru limită de vârstă, reglementate de prezenta lege, contribuie o anumită perioadă la sistemul public, regăsindu-se în una dintre situaţiile prevăzute la art. 5, beneficiază de majorarea punctajului realizat în această perioadă cu 0,3% pentru fiecare lună, respectiv cu 3,6% pentru fiecare an suplimentar.
Multumesc. Inseamna ca am inteles bine: 67 ani 0 luni(varsta la data cereri de pensionare-01 octombrie 2010) MINUS 62 ani 10 luni(varsta standard de pensionare-iulie 2006) EGAL 4 ani 2 luni(stagiu suplimentar). In decizie apare, insa in mod eronat: Stagiu suplimentar 0 ani 0 luni.
Pentru aceasta am motiv de contestatie la tribunal?.
draghia a scris:
Pentru aceasta am motiv de contestatie la tribunal?.

Teoretic da, asa pare. Nu ma hazardez mai departe, intrucat nu cunosc nici macar toate datele din decizie si deloc datele din actele aferente deciziei de pensie (ma refer la buletinele de calcul).
Multumesc. Datele din actele aferente deciziei de pensie (buletinele de calcul) ... nu mi-au fost trimise odata cu decizia de pensionare. Decizia a fost emisa pe 21 aprilie si am primit-o -prin posta- pe 20 mai, fara buletin de calcul. Am facut cerere scrisa la Casa de pensii sa mi se elibereze Buletinul de calcul si am primit raspuns verbal ca va fi gata peste 30 de zile!!! Deci nu pot avea buletinul de calcul inainte de expirarea termenului de contestatie.
As putea prezenta toate datele din decizia de pensionare, daca pe baza lor mi-ati putea sugera cea mai buna cale de urmat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2011
ContSters210008, utilizator
Imi pare rau, numai pe baza deciziei de pensie nu se poate discuta. Aici este necesara compararea buletinelor de calcul cu datele din carnetul de munca. Nu este asa de simplu cum pare.

Ar fi trebuit, impreuna cu cererea pentru comunicarea buletinelor de calcul, sa va inscrieti in audienta la directorul casei de pensii. Unele erori se mai rectifica si asa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere dosar pensionare segovia_48 segovia_48 O ruda a primit Decizia prin care se respinge cererea de inscriere la pensie pentru LIMITA DE VIRSTA. Redau extrase din aceasta Decizie > Solicitant : Mihai ... (vezi toată discuția)
Completarea stagiului de cotizare mihaita_bucur mihaita_bucur detalii personale. am avirsta de 60 ani stagiul de cotizare de 34 ani,o luni si 15 zile pensionat medical de 5 ani se poate adauga perioada de pensie de ... (vezi toată discuția)
Am pe cineva care a fost pensionar grad 2 de invaliditate timp ... cristy1110 cristy1110 Am pe cineva care a fost pensionar grad 2 de invaliditate timp de 35 de ani , pina in 2017 , cand a implinit 65 de ani. Pina in momentul pensionarii avea 11 ... (vezi toată discuția)