Vreau sa infiintez un ONG. Printr-un proces verbal si prin actul constitutiv sunt imputernicit sa indeplinesc formalitatile pentru infiintare ONG. Actul consitutiv si Statutul sunt semnate de viitorii membri. Asociatia se infiinteaza la tara, mai deparete de oras asa ca am fost doar eu la notar. Mi-a zis ca trebuie sa fie prezenti toti membrii pentru a putea fi autentificat. Mi-a mai zis ca poate atesta dar ca s-ar putea sa amprobleme la judecatorie.
Intrebarea e. Se poate si atesta sau doar autentifica, pentru a nu avea probleme la judecatorie?
Cineva mi-a zis ca a infiintat ONG si nu au fost toti membrii asociatiei prezenti ci doar cel imputernicit.
Va multumesc.
Notarul iti spune orice ca sa-ti ia banii, pentru atestarea actului partile trebuie sa semneze in fata notarului sau a avocatului, dar la notar este mai scump
Conform Ordonanţă nr. 26 din 30/01/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii Art. 6. - (1) În vederea dobândirii personalităţii juridice, membrii asociaţiei încheie actul constitutiv şi statutul asociaţiei, în formă autentică sau atestată de avocat.
Nu veti avea probleme cu un act atestat de avocat conform legii
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca nu e obligatoriu sa fie si ceilalti membrii prezenti? Am optat pentru notar deoarece este aici langa mine si nu trebuie sa mai merg pe la oras sa caut avocat.
Daca dvs aveati o procura prin care erati imputernicit sa semnati actele da, altfel toti membrii trebuie sa semneze in fata notarului sau a avocatului.
Daca sunteti trecut acolo in actul constitutiv ca imputernicit sa va ocupati cu inregistrarea actelor, etc., atunci nu vad nici o problema. Incercati varianta sugerata de doamna avocat de mai sus si iesiti si mai ieftin la pret, chiar daca trebuie sa faceti un drum pana la un avocat.