avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Autentificare sau atestare(data certa)
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Autentificare sau atestare(data certa)

Vreau sa infiintez un ONG. Printr-un proces verbal si prin actul constitutiv sunt imputernicit sa indeplinesc formalitatile pentru infiintare ONG. Actul consitutiv si Statutul sunt semnate de viitorii membri. Asociatia se infiinteaza la tara, mai deparete de oras asa ca am fost doar eu la notar. Mi-a zis ca trebuie sa fie prezenti toti membrii pentru a putea fi autentificat. Mi-a mai zis ca poate atesta dar ca s-ar putea sa amprobleme la judecatorie.
Intrebarea e. Se poate si atesta sau doar autentifica, pentru a nu avea probleme la judecatorie?
Cineva mi-a zis ca a infiintat ONG si nu au fost toti membrii asociatiei prezenti ci doar cel imputernicit.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 00:21, 10 Iunie 2011
Documentele trebuie semnate in fata avocatului sau notarului. Avocatul certifica identitatea semnatarilor, locul si data. Avocat nu are de unde sa stie ca cei care au semnat au fost chiar fondatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aceeasi conducere pentru ong luc7v luc7v Un ONG a fost infiintat acum 2 ani si s-a specificat in statut ca se alege conducerea cu un mandat de 2 ani. Daca acum se alege aceeasi conducere, mai este ... (vezi toată discuția)
Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)
Problema juridica infiintare ong cfsoft cfsoft In cazul unei asociatii infiintata in baza OUG 26/2000, posibilii membri fondatori si-au exprimat initial verbal sau prin email dorinta de a participa la ... (vezi toată discuția)