avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere catre angajator pentru CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere catre angajator pentru CCC

Buna ziua ,

Incepand cu data de 1 iunie trebuie sa intru in CCC , optiunea mea este pana la 2 ani . Cei de la resurse umane mi-au spus ca trebuie sa depun o cerere pentru a intra in CCC . Problema mea este ca nu stiu ce sa scriu in acea cerere , nu am idee ce cer de la dansii . . . Ma puteti ajuta va rog cu o formulare , sau macar sa ma lamuriti ce trebuie sa cer de la dansii ... In trecut stiu ca trebuia sa depui o cerere ca sa ti se acorde un salariu mediu pe unitate pentru primul copil . . Mai este valabil ?

Va multumesc !

Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
Letycia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 9 Iunie 2011
Trebuie sa cereti suspendarea contractului de munca deoarece doriti sa intrati in CIC incepand cu data de .....Societatea va va elibera si o adeverinta pe care o veti atasa la dosarul pentru indemnizatie.
1. Domnule Director,

Subsemnata ..... ( datele de identificare ) , angajata la ..... , in functia de ....... va rog sa-mi aprobati cererea de suspendare a contractului individual de munca, in temeiul art. 51 alin 1 lit a din Codul muncii, pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani , incepand cu data de .... pana la data de .....
Anexez copie de pe certificatul de nastere al copilului .
Data ....... Semnatura

2. Ajutorul de nastere se acorda numai daca este prevazut in c.i.m., c.c.m. aplicabil angajatorului (fie la nivel de angajator, fie la nivel de ramura de activitate) ori in R.I.
Nu mai exista CCMN de la 01.01.2011 care sa prevada acest lucru in lipsa unui ccm aplicabil unui angajator.
Multumesc pentru raspuns !

Cum as putea afla daca la firma unde lucrez se acorda acest ajutor sau nu ? Ei ar putea sa-mi zica ca nu se acorda nimic si de fapt sa fie obligati sa acorde acest ajutor . . .

Va multumesc !
Letycia a scris:

Multumesc pentru raspuns !

Cum as putea afla daca la firma unde lucrez se acorda acest ajutor sau nu ? Ei ar putea sa-mi zica ca nu se acorda nimic si de fapt sa fie obligati sa acorde acest ajutor . . .

Va multumesc !


Ar trebui sa faceti rost de o copie de pe R.I. sau de pe c.c.m. ... daca aveti sindicat mergeti la acesta si intrebati.
Nu avem sindicat , si sincer habar nu am de unde sa fac rost de acestea . . .

Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Amenda pt nerespectarea codului muncii andreea644 andreea644 buna seara va rog sami spuneti si mie ce amenda i se da angajatorului pt nerespectarea legii adica refuzarea platii pt angajat conform art 51 lit c va ... (vezi toată discuția)
Salariu bonus la nastere mmoraru mmoraru Am inteles ca angajatorul este obligat sa acorde un salariu mediu pe companie angajatei, la nasterea copilului. As vrea sa stiu baza legala, pt a putea ... (vezi toată discuția)
Art.66 din contractul colectiv de munca marsib marsib daca sotia mea a nascut,firma la care lucrez este obligata sa imi de-a o suma de bani,conform acestui articol sau numai sotiei? (vezi toată discuția)