avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnare cu suspendare - cand pot face cerere de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnare cu suspendare - cand pot face cerere de reabilitare?

in anul 2008 am primit 1an jumate cu suspendare din 3ani din 6 luni cu suspendare as vrea sa stiu daca pot sa fac reabilitare?cand se poate face si cam cat dureaza.
a_lu_florian@yahoo.com
multumesc
Cel mai recent răspuns: isabelap , utilizator 20:30, 4 Iunie 2011
în cazul condamnarii la pedeapsa închisorii mai mare de un an pâna la 5 ani, dupa trecerea unui termen de 4 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
mai aveti de asteptat pana sa depuneti cererea de reabilitare judecatoreasca!
Codul penal:

ART. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Trebuie sa calculati daca au trecut 3 ani si 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii de condamanre si apoi puteti introduce cererea de reabilitare.
mai exact 4 ani si 9 lunide la data la care ati fi terminat executarea pedepsei(2009-2010-functie de luna in care hotararea a ramas definitiva)
3ani si 6 luni de la ramanerea definitiva a sentintei , reabilitarea fiind una ope legis, nu necesita cerere in instanta, decat, eventual,in vederea constatarii faptului ca a intevenit reabilitarea, implinindu-se durata pedepsei , si nu pentru a fi reabilitat judecatoreste.
Dupa 3 ani si 6 luni de la ramanerea definitiva sunteti reabilitat de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecedente penale leona777 leona777 Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)
Cazier - reabilitare ady0 ady0 buna ziua.am o intrebare am avut 2 condamnari cu suspendare pt circulatie una in 2011 si una in 2012 as vrea sa stiu cand se sterge cazieru sau cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar moritsu moritsu Buna ziua, Vreau sa ma ajute cineva cu o informatie cu privire la stergerea/reabilitarea cazierului judiciar. La cat timp/perioada se \\"sterge\\" ... (vezi toată discuția)