in anul 2008 am primit 1an jumate cu suspendare din 3ani din 6 luni cu suspendare as vrea sa stiu daca pot sa fac reabilitare?cand se poate face si cam cat dureaza.
a_lu_florian@yahoo.com
multumesc
în cazul condamnarii la pedeapsa închisorii mai mare de un an pâna la 5 ani, dupa trecerea unui termen de 4 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
mai aveti de asteptat pana sa depuneti cererea de reabilitare judecatoreasca!
ART. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.
Trebuie sa calculati daca au trecut 3 ani si 6 luni de la ramanerea definitiva a hotararii de condamanre si apoi puteti introduce cererea de reabilitare.
3ani si 6 luni de la ramanerea definitiva a sentintei , reabilitarea fiind una ope legis, nu necesita cerere in instanta, decat, eventual,in vederea constatarii faptului ca a intevenit reabilitarea, implinindu-se durata pedepsei , si nu pentru a fi reabilitat judecatoreste.
Antecedente penale
leona777
Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)
Cazier - reabilitare
ady0
buna ziua.am o intrebare am avut 2 condamnari cu suspendare pt circulatie una in 2011 si una in 2012 as vrea sa stiu cand se sterge cazieru sau cum pot sa ... (vezi toată discuția)