avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sfat in vederea recuperarii unui imprumut.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sfat in vederea recuperarii unui imprumut.

In primul rand imi cer scuze daca am postat intr-o sectiune gresita si rog sa se mute postul in sectiunea potrivita, daca este cazut .
Un prieten mi-a cerut ajutorul si anume sa il imprumut cu 3500 euro, si vreau sa facem un contract de imprumut far adobanda fara nimic, doar suma imprumutata cu restituire pana intr-o anumita data. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- Un contract facut intr-e noi dar nelegalizat la un notariat sau in alta parte , in cazul in care el nu restituie banii acest contract poate fi o dovada pentru a apela la instantele judecatoresti ?
- Daca ar fi sa legalizez, sau sa facem acest contract la un notariat cam cat m-ar costa ??
- Imi poate da cineva sfaturi pentru a realiza acest contract ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 13:56, 3 Iunie 2011
Incheiati contractul la notariat si inscrieti-l la cartea funciara a imobilului pe care-l detine prietenul sau parintii lui.Daca nu va luati masuri de siguranta riscati sa ramaneti fara bani.
daca il intocmiti la notariat, nu mai e nevoie sa-l actionati in judecata, va adresati in caul in care nu plateste, direct unui executor judecatoresc.
taxele notariale difera functie de valoare, il puteti pune pe imprumutat sa platesca actul
Multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns dar chestia este ca nu vrem sa afle parintii lui, a facut o prostie si banii astia il ajuta sa scape..
Stiti cam cat m-ar costa sa il incheiem la un notariat ?
intrebati la notar cat costa.
orice contract ati face, daca nu are, nu va avea bani sau bunuri ale lui.. nu veti avea de unde recupera.
Trebuie sa faceti totul legal pentru ca altfel s-ar putea sa afle parintii d-voastra ca ati facut o prostie imprumutand niste bani pe care nu o sa-i mai vedeti inapoi. Cititi pe aici si vedeti ca rubricile sunt pline de oameni care nu si-au mai recuperat banii. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imprumut. Cristian Bebe Cristian Bebe Buna ziua, Revin cu un subiect ce l-am mai pus in discutie acum ceva timp, si sa vi-l prezint pe scurt: urmeaza sa imprumut un prieten cu 3500€, desi ... (vezi toată discuția)
o prietenă m-a rugat să o împrumut cu o sumă mare de bani (40.000 euro) pentru o perioadă de timp. vreau să o ajut, dar în același timp vreau și să mă protejez. ce acte trebuie să fac? adi_0264 adi_0264 Buna ziua, o prietena m-a rugat sa o împrumut cu o suma mare de bani (40.000 euro) pentru o perioada de timp, Vreau sa o ajut , dar in același timp vreau și ... (vezi toată discuția)
Inselaciune ion_cristian73 ion_cristian73 buna ziua, am cunoscut un baiat 26 ani acum 2 ani, prin niste cunostinte comune. El tot se lauda cu afacerile lui, activele lui si ale familiei, terenuri ... (vezi toată discuția)