avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinerea tuturor tichetelor de masa pe o luna pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinerea tuturor tichetelor de masa pe o luna pentru o zingura zi de absenta nemotivata?

E legal ca pentru o singura zi de absenta nemotivata sa se retina TOATE bonurle pe o luna?

Mi s-a spus ca e conform CCM.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 3 Iunie 2011
Cereti CCM, sa vedeti personal clauza respectiva. Mi se pare un abuz urat.
Despre ce ccm este vorba? .. legea este clara in aceasta privinta, angajatorul distribuie, pe salariat, un numar de tichete de masa corespunzator numarului de zile lucratoare din luna pentru care se face distribuirea.
Daca totusi exista o clauza care specifica asta?

Legea e mai presus de un CCM (contract colectiv de munca)?

Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
zgomot, utilizator
Legea poate fi mai presus decat un astfel de CCM ... un CCM nu poate contine prevederi contrare legii.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Un amic jurist mi-a recomandat sa fac sesizare la ITM. Ce fac in situatia in care ITM e cumparat de patronul la care lucrez?

Au mai fost sesizari facute de un fost coleg (care a fost concediat pentru ca a plecat sa isi cumpere un corn si un iaurt, fara sa anunte, asta cand lucra 16 ore/zi 7zile/saptamana), ITM s-a prezentat intr-un asa zis control si au plecat spunand ca totul in regula. Asta in conditiile in care vreo 20 de oameni lucram de 2 ani si ceva fara sa ni se fi intocmit vreunuia Fisa Postului, cu ore suplimentare neplatite (in unele cazuri se lucreaza 220h/luna) si cu concedii de odihna in care cel plecat trebuie inlocuit (deci lucram tura noastra iar in ziua libera tura celui plecat in concediu)

Inep sa cred ca demisia e singura varianta.
zgomot, utilizator

Alte discuții în legătură

Tichete de masa Claark Claark La firma unde lucrez se acorda un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare. Incepand din luna iulie, s-au introdus niste legi interioare, care consta in ... (vezi toată discuția)
Refuz angajator tichete de masa ionelmic ionelmic Buna ziua, va rog sa ma informati daca o societate comerciala acorda angajatilor tichete de masa si unei persoane i se refuza acest drept pe motiv ca a refuzat ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa ContSters63174 ContSters63174 Se acorda tichete de masa pentru zilele de sambata? ANGAJATA LUCREAZA PROGRAM SCURT 4 ORE SAMBATA! I s-a dat un tichet la doua sambete si nu este ... (vezi toată discuția)