avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TICHETE DE MASA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TICHETE DE MASA

Se acorda tichete de masa pentru zilele de sambata? ANGAJATA LUCREAZA PROGRAM SCURT 4 ORE SAMBATA!
I s-a dat un tichet la doua sambete si nu este multumita!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 12:12, 21 Septembrie 2008
Tichetul se acorda pentru zile lucratoare in care salariatul este prezent la munca.
Daca salariatul este prezent toata luna la serviciu, inclusiv sambata, el va primi un nr. de tichete egal cu nr. zilelor lucratoare din acea luna, ex. norma luna de 21 zile = 21 de tichete, nu mai mult, se imputa la un control fiscal.
Nu poate primi tichet pentru ziua de sambata. Aceste ore lucrate sambata se vor recupera in luna urmatoare sau daca nu exista posibilitate se vor plati cu un spor , cf. CCMUN sau CCM aplicabil in unitate sau de ramura.
aici pe la noi pentru o sambata lucrata se dau doua tichete de masa!!!
Nu stiu "cum e pe la dvs." dar "pe la noi" se dau maxim cate zile lucratoare are luna.
Potrivit Legii nr.142/1998, angajatorul distribuie, pe salariat, un număr de tichete de masa corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face distribuirea.

Munca prestată în afară duratei normale a timpului de muncă săptămânal, este considerată muncă suplimentară.
Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 30 de zile după efectuarea acesteia. În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 30 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază.
buna seara,
am si eu o nelamurarire in legatura cu tichetele de masa.In CIM nu este specificat si acordarea de 20 de bonuri pe luna si seful meu le da cum vrea muschii lui.De exemplu luna in care afost ziua lui,pt ca nu i-am spus ne-a luat 5 bonuri,mie personal pe luna august nu mi-a dat un bon pt faptul ca m-am certat cu el ,dupa ce a incercat sa-mi insceneze o treaba urata si exemple ar mai fi.Deci,pot contesta faptul ca da tichetele cum vrea si cand vrea la ITM de ex.?pentru ca el le primeste pentru toti angajatii

Alte discuții în legătură

Contract de munca - 6 ore/zi dana_d dana_d Ma ajutati va rog ? O persoana care lucreaza 6 ore pe zi are dreptul la 1 tichet de masa/zi sau se ia in calcul numarul de ore lucrate/luna ? Totodata are ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa Claark Claark La firma unde lucrez se acorda un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare. Incepand din luna iulie, s-au introdus niste legi interioare, care consta in ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa silvia popa silvia popa Am o mare problema in legatura cu distribuirea bonurilor de masa.Nu este prevazuta expres in c.i.m.,nici in ultimul act aditional dar se distribuie dupa bunul ... (vezi toată discuția)