avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca - 6 ore/zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca - 6 ore/zi

Ma ajutati va rog ? O persoana care lucreaza 6 ore pe zi are dreptul la 1 tichet de masa/zi sau se ia in calcul numarul de ore lucrate/luna ? Totodata are dreptul la 21 de zile concediu de odihna sau se prorateaza ? Multumesc, Dana
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:09, 23 Iulie 2008
Depinde daca contractul de munca este pe durata nedeterminata, dterminata sau in timp partial. Desi in cazul tuturor acestor contracte salariatii se bucura de aceleasi drepturi, sunt anumite nuantarii in cazul contractului de munca in timp partial, pe cind in cazul celorlalte contracte daca programul de 6 ore este determinat de o norma de protectie nu are nici o importantanta asupra tichetelor de masa sau a concediului.
dana_d a scris:

Ma ajutati va rog ? O persoana care lucreaza 6 ore pe zi are dreptul la 1 tichet de masa/zi sau se ia in calcul numarul de ore lucrate/luna ? Totodata are dreptul la 21 de zile concediu de odihna sau se prorateaza ? Multumesc, Dana


1. Durata concediului de odihna este de minim 21 de zile lucratoare.
2. Angajatorul distribuie, pe salariat, un număr de tichete de masa corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face distribuirea.
Pentru fiecare zi lucrata se acorda cate un tichet de masa. Daca angajatul are locul de munca principal la dvs si ii calculati salariul pe fisa 1, atunci ii veti acorda catr un tichet pentru fiecare zi lucrata.
Daca nu are locul principal de munca la dvs, atunci nu.
Lucrez de doua saptamani, dar nu mi-au facut contract inca, ma tot amana, nu inteleg de ce.

Ma pot da afara oricand fara sa ma plateasca atata timp cat nu am inca contract?

Oare voi primi bonuri de masa daca nu am contract?

E normal sa lucrez 10 ore pe zi + sambata, pt 5milioane?(doar promise, ca nu am inca contract)

Ce sa fac?

Multumesc anticipat
Contractul de munca se inregistreaza la ITM in termen de 20 de zile de la data inceperii activitatii. Pana la inregistrarea lui trebuia sa semnati contractul de munca.
In caz de intarziere a semnarii sau de refuz de a incheia un c.i.m. , puteti sesiza ITM-ul.
Este posibil sa renunte la serviciile dvs atata timp cat nu v-au incheiat contract de munca.
Durata normala a timpului de lucru este de 8 ore/zi. Ceea ce se lucreaza peste este considerata munca suplimentara si se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 30 de zile dupa efectuarea acesteia. In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia, spor care este de 100 % din salariul de baza.

Alte discuții în legătură

Tichete de masa ContSters63174 ContSters63174 Se acorda tichete de masa pentru zilele de sambata? ANGAJATA LUCREAZA PROGRAM SCURT 4 ORE SAMBATA! I s-a dat un tichet la doua sambete si nu este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma sfatuiti, cum dau tichetele de masa. ... PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti, cum dau tichetele de masa. Din luna noiembrie angajatele lucreaza in ture, astfel ca angajat a lucrat: In data de 1 XI a ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa, cadou, cresa cirsteaioana cirsteaioana Buna seara, Ma poate ajuta cineva sa ma lamaureasca in problema de mai jos: salariatul poate fi platit pentru orele de noapte si orele suplimentare cu ... (vezi toată discuția)