avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... fostul sot imi sperie in continuare copii...........
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

fostul sot imi sperie in continuare copii...........

BUNA
Daca ati citit in pagina mea de profil va dati seama despre ce este vorba...Sunt divortata de doi ani ambele fete 6/13 ani sunt in ingrijirea mea,pensia alimentara nu primeste cu toate ca a fost obligat la 200 ron pe luna.are drept la vizita un sfarsit de saptamana da unul nu si in vacanta ultimile doua saptamani din august,de sarbatori incepand din a doua zi timp de doua zile.Insa eu,.pentru binele lor,copiilor cel putin pt cea mica ,pt ca cea mare nu vrea mereu sa se duca acolo,am zis ca e mai bine sa o las atunci cand au liber,pe fiecare saptamana atunci cand se poate,deci si in afara legii...am pus doar o conditie fostului sot care vad ca inca nu sa potolit,sa vina sa ia fetele de la domiciliul meu,sa nu vina sa o ia direct de la gradinita.....insa acesta vine chiar si pe holul gradinitei unde asteapta toate mamele,ia fata si pleaca,defiecare data nu rateaza ocazia cand ma vede sa nu ma injure foarte foarte urat de fata cu copii,cu fetele mele,cu un ton ridicat si o privire de nebun....el spune ca nu e specificata ora cand sa o ia....intradevar in act scrie prima si pe'n'ultima vinere dupa programul scolar pana duminica ora 14,deci nu scrie strict de unde sa o ia si la ce ora.azi am chemat politia locala sa-l faca sa inteleaga ca totusi i-am cerut un lucru minor de a nu veni la gradinita,dar fara rezultat si fiind si mai nervos.CE POT FACE EU SA-L IMPIEDIC SA NU MAI VINA ACOLO?????? unde e foarte sanjenitor pentru toata lumea...cu el nu se poate intelege nimeni ,daca nu a apreciat nici macar ca am lasat fetele sa se duca atunci cand vor ele.....ce pot face?????
Cel mai recent răspuns: Florenta-Beatrice Dan , Avocat 09:24, 4 Iunie 2011
Depuneti o cerer la instanta pentru a se tsabili cu exactitate locul de unde vor pleca micutele si ora la care este indreptatit sa le ia.
Este pacat ca un tata nu incearca sa-si protejeze fetele de situatiile astea penibile.
Multumesc pt raspuns,banuiesc ca cererea trebuie facuta de un avocat sau pur si simplu imi scriu motivele pe foaie si o depun....unde?
Problema nu este ca va terorizeaza copila (nu spus nimic de comportamentul fetei fata de tata), problema este ca dv. adultii va terorizati unii pe altii.
Va cramponati de o chestie minora pentru a demonstra (poate inconstinet) ca dv detineti controlul situatiei. Care este problema ca vine in gradinita sa isi ia copilul? Nu sunt si tati care isi iau copiii de la gradinita? Sau e o gradinita numai cu acces strict feminin?
De ce nu stabiliti clar ca atunci cand e program de vizita sa mearga el sa ia copila de la gradinita si sa nu va mai duceti dv la gradinita? Oare e asa greu ca doia oameni maturi sa ajunga la un consens cand sunt copii la mijloc?
nu cred e ceva normal sa se duca undeva unde nu cunoaste pe nimeni dar toti stiu cine este(stam la 8 km distanta),in timpul celor doi ani proaspeti trecuti,venind cu scandaluri,implicand lume,politie,copii mei pe care el ia tinut timp de un an inchisi in casa sa nu ii pot vedea,fetele mele sunt foarte constiente de ce ii poarta pielea mai ales cea mare,iar cea mica ii place sa se duca acolo datorita faptului ca o lasa sa faca absolut orice,acolo e la decizia ei daca mananca sau nu,daca se spala,e numai pe drumurii nesupravegheata,acolo nu conteaza cum doarme si la ce ora.....si sa va mai spun ca fata are toxocara care trebuie atent supravegheata....oare ce credeti ca ii spun colegii ei de la gradi???de ce trebuie sa fie pus un copil sa dea explicatii pe care nici ea nu le intelege???.....draga doamna m_ella2005,nu stiu daca aveti copii si nici daca ati fost pusa in situatia asta....cum am mai spus eu am incercat ,cu tot raul care mi l-a facut tatal lor,sa fac tot posibilul sa se intalneasca mai des si in afara orelor de vizita....
Va inteleg suferinta si va informez ca puteti sa depuneti o alta actiune, prin care sa solicitati schimbarea programului de vizitare a minorelor, cu me tiunea ca doriti ca minorele sa fie luate in prezenta d-stra. , de la domiciliul fetitelor, stabilind si ora cand sa vina sa le ia si cand sa le readuca in domiciliu.
Se precizeaza in instanta motivele pentru care doriti acest fapt, aducand dovezi in sensul ca ati solicitat Politiei aplanarea acestor conflicte, si ca se tulbura cumva si buna desfasurare a programului si climatului din aceea gradinita....Se poate apela si la un avocat pentru a se mentiona temeiul de drept, si tot ce trebuie sa contina o actiune, eventual sa va asiste in proces, dar numai daca doriti acest fapt. Si tatal are :fight: dreptul sa le aiba pe fete langa dansul, insa instanta va cenzura sau va modifica programul de vizitare si de luarea minorilor, in cazul in care acesta modalitatea este nefireasca si se creeaza tensiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare minori cata_scheau cata_scheau Va rog, cine ma poate ajuta, sa nu mai apelez la avocati, sa ma indrume, eventual cu un model de cerere, de marire program vizitare minori. Va dau si ceva ... (vezi toată discuția)
Programul de vizită al tatălui se suprapune cu orele de somn ale copilului. sunt obligată să-l trezesc? Mihaela Maxim Mihaela Maxim buna ziua,fiica mea a divortat si are un copil de 1 an si 11 luni.a fost stabilit un program de vizita de la 15 la ora19.eu sunt bunica si cind vine la vizita ... (vezi toată discuția)
Cer un sfat, un raspuns - modificare program de vizita ContSters302913 ContSters302913 Fiica-mea este divortata din anul 2011,hotarirea judecatoreasca in urma divortului a fost ca minora,( acum in virsta de 2ani si 8 luni ),sa locuiasca la mama ... (vezi toată discuția)