avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale nedumerire
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

nedumerire

Sotul meu are, in urma unui accident, un certificat de handicap prin care e scutit de impozit pt apartament fiind proprietate comuna. Am primit o somatie prin care suntem instiintati ca trebuie sa platim impozitul si amenda.Va rog sa ma lamuriti daca este sotul scutit trebuie sa platesc eu? Nu este un singur impozit pt acelasi apartament?

Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:38, 8 Iunie 2011
daca apartamentul la directia de taxe si impozite locale este trecut pe numele dvs. atunci impozitul va vine dvs.
Codul Fiscal prevede la art. 284 -" Facilitati pentru persoane fizice " scutirea de la plata impozitului pe clădiri, impozitului pe teren şi a taxei pentru eliberarea autorizaţiei in vederea desfăşurarii unei activităţi economice a persoanelor cu handicap grav sau accentuat şi a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate.
daca este bun comun, nu datorati niciun impozit.
Art.284 alin.5: În cazul unei clădiri, ...deţinut în comun de o persoană fizică prevăzută la alin.4, (unde se incadreaza sotul dvs) scutirea fiscală se aplică integral pentru proprietăţile deţinute în comun de soţi.
Nu datorati impozit cu conditia sa instiintati si primaria :D (vorba lui nea Iancu: "tradare, tradare, dar sa stim si noi"). Asa ca faceti repejor o cerere de scutire de la plata impozitului pe cladiri, in baza articolelor din Codul Fiscal indicate de colegii mei, atasati copie a certificatului de incadrare intr-un grad de handicap al sotului si depuneti-le la directia de taxe si impozite a primariei respective. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pt cladire marimarimokus marimarimokus Persoanele cu disabilitate sint scutite de imopzit as dori sa stiu daca si atunci beneficiaza de scutire daca locuieste cu parinti si apartamentul este pe ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit pe teren pt. persoana incadrata in grad de handicap anda700 anda700 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Mama mea este persoana incadrata in grad de handicap grav , certificat cu termen de valabilitate permanent, ... (vezi toată discuția)
Scutire la plata impozitului pe cladiri si terenuri -persoane cu handicap rsimion rsimion persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe cladire si terenul aferent acesteia, sau sunt scutite de plata impozitului pentru tot terenul ... (vezi toată discuția)