avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajator care refuza sa incheie contracte pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajator care refuza sa incheie contracte pe perioada nedeterminata

Angajatorul meu curent m-a angajat pe o perioada determinata, dupa care a prelungit de doua ori aceasta perioada in mai putin de doi ani.

Pentru ca legea il forteaza ca a treia prelungire sa fie de fapt contract de munca pe perioada nedeterminata, angajatorul se foloseste de o chichita legala ca sa se eschiveze: ma angajeaza pe o firma fantoma cu aceiasi patroni timp de o luna, cu acelasi salariu, drepturi si indatoriri, iar dupa ce aceasta luna se termina ma reangajeaza pe vechea firma, unde intregul balci cu prelungirea din 6 in 6 luni o ia de la capat.

Pot sa fac ceva astfel incat sa-l fortez sa-mi incheie contract pe perioada nedeterminata? Daca orice angajator isi poate bate joc de angajati legal, in felul acesta, inseamna ca legea nu ma apara cu nimic ca angajat. Oare rezolv ceva cu un telefon anonim la inspectoratul teritorial al muncii? Nu sunt doar eu in situatia asta, suntem vreo doua sute de angajati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:33, 5 Iunie 2011
1. Sesizarile anonime nu se iau in consideratie.
2. De ce va temeti sa sesizati ITM daca stiti ca aveti dreptate si vreti sa o capatati?
3. Nimeni dintre noi, de pe forum, nu va poate ajuta mai bine decat ITM care are atributia de a verifica modul cum angajatorii respecta legislatia muncii.
De fortat nu aveti cum sa-l fortati sa va inchei c.i.m. pe durata nedeterminata ... Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.
Am inteles, cu alte cuvinte legea este degeaba.
1. De ce spuneti ca legea e degeaba? Legea prevede mai multe posibilitati de incheiere a unui CIM.
2. Angajatorul, si nu salariatul, este cel care hotaraste ce fel de CIM sa faca. Salariatul poate accepta sau nu.
3. Bineinteles ca angajatorul, in alegerea sa, trebuie sa respecte prevederile legale.
zugu a scris:

Am inteles, cu alte cuvinte legea este degeaba.


Legea nu este degeaba .. legea este aplicabila tuturor ... legea nu prevede nicio situatie in care un salariat poate sa-l oblige pe angajator sa faca ceva .

Dvs aveti incheiate c.i.m. cu doi angajatori diferiti , chiar daca conducerea acestora este asigurata de aceeasi persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca pe perioada determinata roxynice roxynice Mi sa prelungit contractul de munca pe perioada determinata de doua ori prima data 6 luni apoi mi s-a prelungit pana la 2 ani , am fost inlocuitorul unei ... (vezi toată discuția)
Revisal probleme dumi32 dumi32 Am urmatoarea problema in ceea ce priveste programul Revisal si poate ma puteti ajuta cu un sfat, daca in Revisal au fost introduse contractele pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata tigruta2 tigruta2 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum trebuie sa precedez correct in urmatorul caz. Am in cadrul institutului de derulat un proiect de cercetare pe ... (vezi toată discuția)