avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti si mie cum trebuie sa precedez correct in urmatorul caz.

Am in cadrul institutului de derulat un proiect de cercetare pe langa activitatea de baza. In cadrul acestui proiect lucreaza salariati din cadrul institutului. Si am procedat astfel: pe langa CIM de baza de 8 ore/zi pentru activitatea de baza, pentru proiect am intocmit CIM pe perioada determinata cu timp partial de 4 ore/zi pe o perioada de 12 luni. Pana acum am 3 contracte deja care impreuna fac 36 de luni. Proiectul se mai prelungeste cu inca 12 luni. Ce fac in continuare? Cum mai prelungesc ultimul contract de munca pentru a acoperii toata perioada de desfasurare a proiectului.
Conform Codului Muncii:
Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
Cum inchei acest accord??? Fac Act aditional la ultimul contract cu modificarea perioadei de incetare a contractului??? Sau pot sa transform ultimul CIM pe perioada determinata in CIM pe perioada nedeterminata...nestiind exact perioada de incheiere a proiectului?
Am voie in cadrul aceleasi institutii sa avem incheiate 2 CIM pe perioada nedeterminata unul cu norma intrega iar celelalt cu timp partial???

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:50, 10 Aprilie 2016
1. Aveti 3 c.i.m. incheiate sau ati prelungit de 3 ori durata acestuia ?

2.
Am voie in cadrul aceleasi institutii sa avem incheiate 2 CIM pe perioada nedeterminata unul cu norma intrega iar celelalt cu timp partial???

Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, puteti incheia c.i.m. cu timp partial chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga

Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
am incheiat deja 3 CIM pe perioada determinata...fiecare pe o perioada de 12 luni...deci in total fac 36 luni...acum nu mai stiu ce sa fac incontinuare....
Durata maxima pentru care se puteau incheia cele 3 c.i.m. consecutive trebuia sa fie de 60 de luni , astfel primul c.i.m. putea sa aiba o durata de 36 de luni, al doilea si al treilea de maxim 12 luni.
Acum este prea tarziu pentru primul contract...s-a incheiat...ce fac cu ultimul?
Pot sa-l fac nedeterminat pana se termina proiectul?
Il puteti modifica durata in nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract perioada determinata/concediu de maternitate monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.In urma cu 3 luni m-am angajat cu un cm pe per determinata, iar in data de 6 mai s-a facut un act aditional de prelungire pe inca 3 luni. 1. De cate ... (vezi toată discuția)
Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata tullio tullio Buna ziua, va rog daca se poate sa-mi spuneti de cate ori are dreptul angajatorul sa reinnoiasca contractul de munca pe perioada determinata aceleiasi ... (vezi toată discuția)