Buna ziua.In urma cu 3 luni m-am angajat cu un cm pe per determinata, iar in data de 6 mai s-a facut un act aditional de prelungire pe inca 3 luni.
1. De cate ori mai are voie angajatorul sa faca prelungire pe perioada determinata?
2.As dori sa fac un copil, insa din cate stiu pentru concediu maternitate am nevoie de cm pe per nedeterminata si as face un cm la 4 ore pe firma sotului, se poate?
3.Cu un cm nedeterminat si unul determinat, ce venituri se iau in calcul la indemnizatie? Se iau ambele?
Multumesc.
1. C.i.m. se poate prelungi de nenumarate ori inauntrul termenului maxim pentru care se poate incheia un c.i.m. pe durata determinata (36 luni)
2. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca, norma intreaga sau timp partial.
3. La calculul indemnizatiei pentru CCC se iau in considerare toate veniturile supuse impozitului pe venit realizate in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.
Astfel, daca in aceste 12 luni aveti doua c.i.m. , atunci se iau in considerare salariile realizate in baza acestor doua c.i.m.