avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand ies la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand ies la pensie?

in Romania am lucrat 26 de ani si 2luni iar in Spania 1 an si 9luni sint femeie si sint nascuta din 22 dec 1954.Cam de cit v-a fi pensia mea?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:31, 9 Iunie 2011
Data nasterii: Decembrie 1954
Luna pensionarii: Noiembrie 2014
Varsta de pensionare: 59/11
stagiu complet de cotizare: 29 ani si 10 luni
stagiu minim: 14 ani si 10 luni
Ar fi bine sa mai cotizati pentru a ajunge la stadiu complet de cotizare, pentru a nu fi penalizata.
Valoare pensiei este greu de stabilit..este necesar carnetul de munca si diverse calcule.
Veti beneficia de:
-pensie pentru limita de varsta atunci cand veti implini 59 de ani si 11 luni, intrucat ati realizat stagiul minim de cotizare de 14 ani si 10 de luni;
-pensie anticipata partiala la 54 de ani si 11 luni, cu conditia realizarii stagiului complet de cotizare de 29 de ani si 10 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata sincaalina sincaalina Buna ziua! Am o colega care ar dori sa se pensioneze anticipat dar nu cunoaste conditiile in care o poate face si nici procentul de penalizare . Este nascuta ... (vezi toată discuția)
Cand poate beneficia de pensie? bodo gabriella bodo gabriella daca o persoana aflata in pensie anticipata partiala si cu o vechime de 39 ani si ceva cu varsta de 56 ani impliniti poate sa iasa la pensie normala definitiva ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata din invatamant chireanu chireanu Sotia lucreaza ca educatoare in invatamant din anul 1975.Datorita restructurarii postului la unitatea la care lucreaza are doua variante:sa mearga la o alta ... (vezi toată discuția)