avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Susta lui Base'
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Susta lui Base'

Este adevarat ca in cazul in care al 2-lea mandat al unui presedinte este incomplet acesta poate candida din nou ? Practic pentru a 3-a oara ?
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 19:39, 6 Septembrie 2011
Nu este adevarat, mandatul neincheiat este tot un mandat in sensulul art. 81 alin 4 din Constitutie "Nici o persoană nu poate îndeplini funcţia de Preşedinte al României decât pentru cel mult două mandate.". La Ion Iliescu s-a putut, pentru ca primul mandat (cel inceput in mai 1990) a fost extra-constitutional, Constitutia adoptandu-se in 1991. Or, in cazul reformelor propuse recent de presedintie, aceasta nu ar fi decat o noua modificare a Constitutiei actuale, nu o noua alta asezare constitutionala care sa-si creeze propriile institutii. In concluzie, este exclus.
o sa intrebe "curtea constitutionala" ce si cum... si daca mai poate.
si-o sa mai poata (cu 5 voturi la 4:rolleyes:) ...
in concluzie, el n-ar prea mai vrea, dar daca tot se mai poate, o sa se "supuna" "deciziei" "curtii":stunned:


Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
ContSters123067, utilizator

"Nu am nevoie să mă apere partidul. În cazul în care voi fi suspendat, voi candida şi voi câştiga. Stelele partidului stau ascunse în tranşee şi nu ies să nu cumva să le treacă glonţul pe la ureche. Partidul e apărat public doar de Vişan, din ce am văzut eu", a spus Traian Băsescu pe la sfarsitul lui ianuarie la o oranjada cu parlamentarii PDL.

Eu de atunci am ramas cu un vajait in urechi…

[ link extern ]

se pare ca are totu' la inde(mana)... "precedentu'", "curtea"... si multe altele... chiar constitutia insasi...

[ link extern ]
are,are ca face el multe prostii da-l duce capu' cat pe alti 10 din politica. acuma problema apare...sa-ncerce poate, dar sa-l voteze romanii... nu stiu. sau se bazeaza pe milionu' de voturi din Paris via Baconschi ? :P

Alte discuții în legătură

Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Cine? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN cine sustine PDL???? SA VEDEM CU ADEVARAT=D> PDL-ISTI, SA VA PREGATITI:P (vezi toată discuția)
Premier desemnat Ana Muntianu Ana Muntianu Lucian Croitoru este premierul desemnat. Ramane de vazut daca primeste OK de la Parlament. (vezi toată discuția)