Buna ziua. Va multumesc pentru sfaturile f.utile si de mare ajutor pe care mi le-ati dat. Care sunt actele cu care trebuie sa ma prezint la notar pt> a obtine certificatul de mostenitor? Cam cat sa ma coste actul? Aproximativ... Va multumesc.:help:
Pentru inceperea procedurii succesorale trebuie sa va prezentati la un notar cu:
Certificatul de deces, certificatul de nastere, certificat de casatorie
Documentele care dovedesc proprietatile decedatului (contract de v-c, titlu de proprietate, hotarari de acordare, etc)
Nu vreau sa dezbat succesiunea deocamdata,ca nu am bani. Vreau sa obtin doar certificatul de mostenitor ca sa pot incheia un contract de concesiune unei firme.Actul de proprietate este pe numele tatalui meu care este decedat(mama este decedata mult inaintea tatalui meu). Cam cat o costa...? Va multumesc.
Nu puteti primii certificat de mostenitor fara a incepe procedura dezbaterii succesiunii. Puteti totusi sa mergeti la un notar care sa va elibereze un certificat prin care sa se dovedeasca calitatea de mostenitor.
Nu puteti incheia un contract de concesiune fara dezbaterea succesiunii. Pentru a fii mai ieftin puteti cere incepe in instanta inceperea succesiunii.
Daca imobilul pentru care vreti sa incheiati contract de concesiune a fost cumparat de parintii dvs.in timpul casatoriei lor, va trebui sa dezbateti succesiunea si dupa mama si dupa tata, altfel nu puteti dispune de imobil intrucat nu sunteti proprietar. Costurile vi le poate comunica un notar public, dupa ce ii prezentati actele de proprietate.