Bună ziua, în urma decesului tatălui meu am început succesiunea, fiind 3 surori și mama, pentru certificatul de proprietate primit de la stat în anii 90, acuma în urma decesului mamei, vă rog să îmi spuneți ce trebuie să facem, să deschidem o altă succesiune pentru bunurile ramase(casă, teren intravilan, teren extravilan, bani), sau sa ne prezentam la același notar, pentru a continua succesiunea. Vă rog să-mi spuneți și ce documente justificative sunt necesare și ce acte personale. Vă mulțumesc mult.
pentru fiecare decedat se face cate o succesiune. separat. veti merge la notar (nu e obligatoriu sa fie acelasi) si veti prezenta documente care sa dovedeasca proprietatile mamei, precum si vocatia de mostenire a dvs. sunt cam aceleasi documente. va indruma notarul
Daca nu ati incheiat dezbaterea succesiunii dupa tata, va trebui sa o incheiati si apoi sa o incepeti pe cea dupa mama. Succesiunea se dezbate dupa toate bunuriledin patrimoniul defunctului nu doar pentru un certificat. Deci terminati dezbaterea dupa tata apoi dezbateti dupa mama, mama figurand si in certificatul de mostenitor dupa tata, alaturi de cele 3 surori/fiice.
Succesiune
radumaier
Buna ziua,
Am mostenit impreuna cu fratele meu,in urma decesului ambilor parinti, o casa cu terenul aferent, la tara.
Casa si terenul sunt inscrise in CF, ... (vezi toată discuția)