avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Buna ziua,
Am mostenit impreuna cu fratele meu,in urma decesului ambilor parinti, o casa cu terenul aferent, la tara.
Casa si terenul sunt inscrise in CF, din anul 1960, pe numele parintilor cu drept de uzufruct pentru bunici (CF-ul n-a mai fost modificat din 1960).
Pe acelasi teren si casa plus un teren extravilan s-a eliberat un titlu de proprietate in anul 1998 pe care sunt trecute mama mea si surorile ei, ca mostenitoare ale bunicului.
Acum vrem sa facem succesiunea si sa vindem casa si terenul intravilan dar nu putem deoarece surorile mamei sunt decedate si ele, la fel si copiii uneia din ele ( sunt in viata doar nepotii, care sunt plecati din tara).
As dori un sfat daca se poate anula titlul de proprietate din moment ce casa si terenul intravilan sunt inscrise in CF si au numar top sau cum se poate face mai rapid succesiunea si vanzarea casei.
Va multumesc.
Veti dezbate mostenirea impreuna cu nepotii.

Nu are importanta ca sunt plecati din tara...
Nu am datele lor de contact. Ce se poate face ?
Banuiesc ca numele lor il cunoasteti; va trebui sa mergeti la un notar sa dezbateti succesiunea.

Notarul va sti ce trebuie sa faca;

Aveti si alternativa dezbaterii succesiunii printr-o actiune in instanta, dar primul drum tot la notar trebuie facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara titlu gabriel13 gabriel13 locuiesc in casa sotului avuta de la bunica lui .nu avem niciun act ptr.ca in TITLU DE PROPRIETATE nu este trecuta casa cu gradina doar terenurile extravilane ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pe numele bunicilor decedati as aprecia ... Laur94 Laur94 Titlu de Proprietate pe numele bunicilor decedati As aprecia enorm clarificari pentru situatia urmatoare: 1. Titlul de Proprietate pt teren extravilan pe ... (vezi toată discuția)
Discrepanta intre trei acte si realitate cyan cyan Am urmatoarea problema si nu stiu cum sa-i dau de capat.:( Am deschis acum 2 ani succesiune dupa decesul mamei si am depus actele pe care le aveam in acel ... (vezi toată discuția)