avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil

Buna ziua
Am si eu 2 intrebari:
Locuiesc la sat la casa unde se formeaza o intersectie de 2 drumuri in forma de Y .
Vizavi de casa mea este un vecin care de cite ori ploua vine si sapa la gardul meu si pe langa santul meu astfel incat apa din drum sa nu se mai scurga spre santul lui sa sa ramana in drum deoarece cind trec masini ii stropeste gardul si locuinta iar el nu vrea. Sustine ca este dreptul lui sa faca santul de la gardul meu asa cum doreste.
Problema este ca terenul este inclinat spre el si asa trebuie sa gurga apa in jos nu in sus spre mine iar la gardul meu se formeaza numai balti in jur deoarece apa care se strange in sant trebuie sa se scurga apoi in santul lui; asa s-a stabilit de primarie (verbal , nu stiu alta modalitate)
Intrebarea mea :1 ce as putea sa fac
2.Daca si-a construit locuinta la 40 cm de drum public nu e vina mea ca se stropeste.Poate fi reclamat undeva?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 21:17, 4 Iunie 2011
Santurile de pe marginea drumului sunt pe domeniul public, iar rezolvarea problemei este de competenta primariei. Faceti sesizarea in scris, cu nr. de inregistrare si trebuie sa va raspunda tot in scris, in termenul legal. Totodata, daca este o cerere scrisa,reprezentantii primariei trebuie sa se prezinte la fata locului, pentru constatare si luarea masurilor. Poate sa monteze niste parapeti eventual, cine stie...
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
ContSters122901, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista niste reglementari legale in privinta amplasarii podetelor si santurilor de pe marginea drumurilor intr-o localitate? asanionela asanionela Buna ziua! In satul in care locuiesc parintii mei se reabiliteaza drumul, podetele si santurile. Santurile si podeturile nici nu mai existau, pentru ca nu au ... (vezi toată discuția)
Spatiu limitrof KonstantinNT KonstantinNT Bună ziua. Rog să mă ajutați în următoarea speță: dețin un imobil în mediul rural. La est se învecinează cu drumul județean, ... (vezi toată discuția)
Scurgere ape pluviale VladMasalar VladMasalar Buna ziua, Am o problema cu un vecin din cauza scurgerii apei pluviale. Pamantul meu este sub nivelul drumului, iar vecinul din spate este sub nivelul meu. ... (vezi toată discuția)