avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzare garantie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzare garantie

Buna seara!
Am achizitionat de la o firma o pereche de ochelari de vedere, dar care in decurs de 3 luni s-au dovedit a avea anumite vicii ascunse(un brat se inchide foarte greu), iar din aceasta cauza au avut de suferit si alte componente ale ramei. Cand m-am prezentat cu ochelarii la magazinul respectiv pentru schimbarea/remedierea defectiunilor am fost efectiv expediat de catre vanzatoare pe motivul ca "am adormit cu ochelarii pusi".
Care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmez pentru a-mi repara/schimba/primii banii inapoi pe ochelari?
M-am gandit si la OPC, sau la inca un drum pana la magazin in care doamna de acolo sa-mi semneze ca nu este de acord sa-mi acorde garantia pe produs....
Dvs ce-mi recomandati sa fac?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Raluca Balascan , Avocat 00:15, 19 Iulie 2008
Dacă acei ochelari de vedere sunt în termenul de garanție, conform certificatului de garanție acordat, veți merge la magazin cu ei şi veţi solicita remedierea defectelor constatate. În caz de refuz, veţi solicita să vorbiţi cu şeful de magazin, căruia îi explicaţi în detaliu problema dv. Dacă nu veţi găsi înţelegere îi veţi spune că veţi merge la OPC.
În caz de eşec la magazin, veţi depune o reclamaţie la OPC. Dacă nu este culpa dv. trebuie ca acel defect să fie remediat de vânzător, iar în cazul în care nu este posibilă remedierea, vânzătorul este obligat fie să vă schimbe ochelarii cu alţii, fie să vă înapoieze banii.
Succes! ;)
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2008
Corina Capotã, Avocat
Va puteti informa in legatura cu masurile pe care le puteti lua si aici: [ link extern ] .
Tot aici puteti depune chiar si o Reclamatie online. =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme optica medicala ionutglogojan ionutglogojan Buna ziua, am cumparat o pereche de ochelari de la SWISS OPTIK cu o dioptrie de -20. Am comandat cele mai scumpe lentile adica cele mai subtiri de pe piata ... (vezi toată discuția)
Sesizare opc? ramicielo ramicielo Buna seara! Cum se procedeaza in situatia in care ai cumparat o pereche de pantofi/ghete din piele de iarna imblanite, si la prima purtare iti intra apa in ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca ai cumparat un autoturism neconform?! vio_libra vio_libra Buna ziua, Cum se poate apara o persoana juridica care a achizitionat de curand (prin finanatare leasing) un autoturism NOU care a fost livrat cu vicii ... (vezi toată discuția)