avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinaj legal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinaj legal

Buna ziua.Am trait in concubinaj legal timp de 3 ani in Belgia;fostul concubin a murit in accident cu o saptamana in urma.Intrebarea mea este:cu foarte multi ani in urma el a avut o aventura din care a rezultat un copil pe care el nu la recunoscut niciodata.Este posibil ca prin un test ADN acest copil sa aibe dreptul la bunurile ce noi leam avut impreuna?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 20:15, 5 Iunie 2011
Nu ar fi exclus, daca a fost posibil in Romania-vedeti cazul Tinu- de ce nu s-ar putea intampla si intr-o tara evoluata precum este Belgia si , a carei legislatie este cu mult mai bine pusa la punct chiar.Evident, in cazul in care ar fi cu putiinta, copilul ar avea dreptul la bunurile ce au apartinut tatalui biologic , adica , daca ati avut calitatea de coproprietari al acelor bunuri( spuneti concubinaj legal-acolo exista o asemenea reglementare? fiindca in Romania nu) , copilul va avea dreptul la o cota-parte din jumatatea defunctului, si nu si din cota dvs.
Cine va recunoaste acest copil,daca tatal nu mai este in viata?Sa inteleg ca dupa un test ADN;acest copil va fi recunoscut de catre cine?
Paternitatea ar putea fi ,,recunoscuta" printr-o sentinta judecatoreasca, in urma efectuarii unei expertize medico-legale , respectiv, testul ADN, ca si a altor mijloace de proba.
Citez:
Concubinul legal supravieţuitor are, într-o succesiune, dreptul de uzufruct asupra imobilului care, în timpul vieţii comune, a fost reşedinţa comună a familiei, precum şi asupra mobilelor care se află în el. Concubinul legal supravieţuitor poate totuşi să fie privat de acest drept de uzufruct prin testament sau prin liberalităţi între vii în beneficiul altor persoane.

Accesand ”legatura” de mai jos puteti citi mai multe:
[ link extern ] /

Se va stabili – in instanta – filiatia fatza de tata.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2011
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate stabiliri paternitatea doar pe declarații de martori? tatăl a decedat în urmă cu o săptămână sanda2s sanda2s Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea speta: Copil nascut dintr-o relatie de concubinaj nu a fost recunoscut de catre tata dar acesta a ... (vezi toată discuția)
Drepturile copiilor din afara casatoriei iva adela iva adela am o fetita de 3 ani care nu e recunoscuta de tatal ei ,nu sunt si nu am fost casatorita cu tatal fetei,fetita este pe numele meu nu am facut testul de ... (vezi toată discuția)