avvalentina a scris:
Nu se poate decat cu contract de inchiriere pentru cele 3 luni.Notarul il alegeti dvs. nu e nevoie de clauza.
De ce sa nu se poata? Daca partile sunt de acord, se poate orice, actul reprezinta conventia partilor semnatare.
In privinta notarului, puteti (daca doriti neaparat) sa scrieti in antecontract ca "partile sunt de acord sa incheie contractul de vanzare cumparare in forma autentica la biroul notarului public X cu sediul in ----" (asta in situatia in care sunteti de acord cu notarul agreat de catre cumparator). Despre al doilea aspect, se poate face o mentiune de genul "pretul vanzarii este de --- lei din care eu, promitentul vanzator, am primit astazi suma de --- lei, urmand ca diferenta in suma de --- lei sa fie achitata in termen de 3 luni incepand de astazi, data autentificarii, cand se va incheia si contractul de vanzare cumparare in forma autentica. Eu, promitentul vanzator X, declar ca sunt de acord ca promitentul cumparator Y sa locuiasca in imobilul care formeaza obiectul prezentului antecontract pe perioada celor 3 luni pana la incheierea contractului de vanzare cumparare, fara a achita nici o suma de bani cu titlu de chirie (
daca asa conveniti), avand doar obligatia de a achita cheltuielile de intretinere ale imobilului". Va mai poate ajuta si notarul cu alte sfaturi.