avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Daca o firma in faliment te poate obliga sa ramai in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Daca o firma in faliment te poate obliga sa ramai in continuare salariat avand in vedere faptul ca nu a platit salariul pe ultimii 3 ani decat o suma foarte mica si nu in ordinea restantelor?

Sunt angajata la o firma care de 1an si jumatate a fost declarata in faliment:Avem salarii restante din 2009 si din februarie anul in curs nu am mai primit nici un ban.Suntem in numar de peste 80 de salariati si am cerut in nenumarate randuri sa fim dati in somaj pentru ca nu putem accepta situatia.Administratorul judiciar nu poate fi contavctat pentru ca nu raspunde la telefon.De 2 saptamani am reusit sa iau legatura cu adm .judiciar si am primit raspunsul ca nu mai raspunde de aceasta firma.Este posibil asa ceva ?Ce solutie exista pentru noi si cum se poate rezolva.Va multumesc daca pot primi un sfat.
Cel mai recent răspuns: pusicat_1 , utilizator 11:51, 6 Iunie 2011
Nu va poate nimeni obliga sa ramaneti in continuare salariata. In primul rand trebuie sa-l identificati pe administratorul judiciar/lichidatorul judiciar desemnat de catre judecatorul sindic pentru a va prezenta punctul de vedere in legatura cu somajul. Incercati la aceasta adresa : [ link extern ] :
[ link extern ] /
Creantele salariale trebuie sa fie satisfacute cu prioritate in acceptiunea Legii 85/2006 privind procedura insolventei. Deci, chiar in situatia ca plecati de la acea societate, banii ce vi se cuvin ar trebui sa-i primiti.
Multumesc .Mai am intrebari daca imi puteti raspunde.Cum putem identifica acest adm.judiciar pentru ca cel care a fost pana acum spunea ca a fost inlocuit si nu ne da nici o relatie .?
Intrati pe site-ul tribunalului in raza caruia este inmatriculata societatea si la sectiunea dosare introduceti la ,,parte" denumirea acesteia. Incercati aici:
[ link extern ] /
Multumesc.
Am incercat dar fara succes.Am introdus si numarul dosarului dar nu imi afiseza nimic.Este posibil ca pana la numirea unui alt administrator judiciar sa nu fie nimeni care sa raspunda de societate?

Alte discuții în legătură

Bună ziua, Știe cumva cineva unde se află arhiva pentru fosta ... DianaMARGA3 DianaMARGA3 Bună ziua, Știe cumva cineva unde se află arhiva pentru fosta I.T.S.A.I.A București care ulterior a devenit Agrotransport București? Mulțumesc ... (vezi toată discuția)
Unde pot gasi cartile de munca , crivina, caras severin maria1949 maria1949 Buna ziua , de trei luni caut arhiva cu cartile de munca de la Crivina , Caras Severin si nu le pot gasi . Vreu sa ies la pensie si nu am cartea de munca . Eu ... (vezi toată discuția)
Verificare contributii ivanvintilica ivanvintilica Pentru Spatiul Privat Virtual am urmat toti pasii,am primit numarul de inregistrare ,dar nu am ajuns la ANAF in 10 zile.Ce trebuie sa fac acum? (vezi toată discuția)