avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt si consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt si consecinte

buna ziua,

acum 7-8 ani am furat dintr-un hypermarket niste prod.insa la iesire am fost prinsa si produsele au fost returnate insa am fost dusa la sectie (eram minora).
acum un an am furat din locuinta unei vecine care imi daduse o cheie in caz de urgenta,si am luat bijuterii si bani.
bijuteriile le.am amanetat.
acum dupa aproape un an am recunoscut fapta si mi sa spus ca fiind la prima abatere voi primi maxim o amenda (am si un bebelus de 9 luni).
insa aseara ma sunat vecina si ma anuntat ca cei de la amanet se fac ca nu gasesc documentele care atesta ca le.am depus acolo,va trebui sa merg la detectorul de minciuni insa mia mai spus ca pers.de la sectie care se ocupa de cazul ei ia spus ca am o amenda penala de acum 3 ani si jumatate si lucrurile se complica.
cum se poate intampla sa am aceasta amenda fara sa stiu dupa o perioada atat de lunga , se ia in calcul ca atunci eram minora?
ce consecinte reale sunt avand in vedere ca am un copil mic.
precizez ca personei de la caree am furat i.am spus ca ii voi da o suma lunara de bani pana acoperim prejudiciul,va rog sa imi raspundeti urgent,sunt disperata.
este nevoie de un aocat,astept un raspuns cat mai urgent.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:25, 6 Iunie 2011
va trebuie avocat macar acum in faza de urmarire penala ca poate mai va puteti salva sa nu se ajunga la proces.
de asemenea trebuie sa studiati pentru ce este amenda aceea daca nu cumva pentru o alta fapta.
sunteti sigura ca numai aceste doua furturi ati comis si nimic altceva?
eu nu imi amintesc sa mai fi facut ceva,si daca ar fi existat o alta infractiune nu ar fi trebuit sa priemesc o instiintare sau sa platesc ceva?
revin,si daca totusi as fi facut ceva si acum nu stiu,care sunt consecintele?va rog sa imi raspundeti
gabriela laura a scris:

revin,si daca totusi as fi facut ceva si acum nu stiu,care sunt consecintele?va rog sa imi raspundeti

Cel mai probabil o sa fiti acuzata de furt calificat, care se pedepseste de la 3 la 15 ani de inchisoare. Si faptul ca mai aveti o amenda penala o sa va complice numai situatia. Cel mai bine e sa va luati un avocat si sa vedeti exact de unde a aparut amenda aia penala.
acum am vb cu cel care se ocupa de caz si mi.a spus ca nu stie de nici o amenda penala,am sunat.o pe vecina mea care mi.a spus acest lucru si spune ca acesta ia spus de fapt de o amenda pt.furt.
insa eu chiar nu stiu absolut nimic,nu am platit nimic.
ce credeti ca poate fi ?

Alte discuții în legătură

Furat de hoti, pagubas de doua ori?! criss84000 criss84000 Buna ziua, Va prezint pe scurt istoria noastra: bijuteriile noastre au fost furate de hoti, politia a descoperit hotii si a descoperit si bijuteriile, care ... (vezi toată discuția)
Am fost furata marryy_lm marryy_lm am lasat unei familii vecine cheia de la casa sa mai ude florile. nepoata lor in virsta de 14 1/2 ani a intrat cu chei in casa si a furat toate bijuteriile din ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket unnamed unnamed am fost prins in carrefour impreuna cu un complice dupa ce am furat bunuri in valoare de 440 lei (eu 360 ron , complicele 80 roni) ,, am fost dusi la camera de ... (vezi toată discuția)