Avem stipulate in statutul si in regulamentul de ordine interioara al asociatiei de proprietari ca se actioneaza in judecata pentru situatiile x si z.
Avem o astfel de situatie si am decis, comitetul executiv,
sa dam in judecata.
Cineva mi-a spus ca trebuie hotarirea adunarii generale a proprietarilor pentru asta. Eu nu cred pentru ca odata ce e scris in statut si in regulament, e de ajuns si decizia comitetului executiv.
Pina organizam adunarea generala, pina se reconvoaca, de obicei nu vin... cei care au incalcat legea nu mai sunt atit de scrupulosi...si le merge bine.
Deci, cum e?
Cred ca daca regulamentul de ordine interioara a fost aprobata in adunarea generala nu mai este nevoie de o noua convocare pt a valida un lucru validat deja.
nu, nu, nu e nici una din astea
E asa: prin statutul si regulamentul de ordine interioara ale asociatiei de proprietari, votate ambele de adunarea generala, s-a stipulat interdictia de a monta pe proprietatea comuna a orice fara acordul asociatiei. Un individ care nici macar nu e proprietar dar sta in casa cu ma-sa care e proprietara si-a permis sa monteze pe spatiul comun ceva care deranjeaza foarte mult vecinii. Ok? Avind in vedere ca actele de mai sus sunt aprobate de adunarea generala nu am inteles de ce nu e de ajuns decizia comitetului executiv de a trimite in judecata pe acel proprietar (pe ma-sa de fapt). Dorim sa-si demonteze panarama de a facut=o pe spatiul comun. Ne supara ca procesul va dura si noi o sa stam cu aia acolo poate si un an. Nu stim ce sa facem sa scapam mai repede de ea si eventual sa plateasca nesimtitul pentru perioada cind a deranjat atita lume facind abuz.
Ati inteles acum?
Multumesc de ajutor.
Conf. legii 230/2007 comitetul executiv poate lua decizia de a-l chema in judecata pe respectivul, nu este nevoie de hotarirea adunarii generale.
Intre adunari comitetul decide masurile privind buna functionare a asociatiei.
Daca deranjeaza mai multi proprietari chiar si acestia (unul sau mai multi) in numele lor si nu al asociatiei il pot chema in judecata si cere si daune morale...
Daca este o urgenta odata cu cererea faceti si o cerere de ordonanta presedentiala pentru ca instanta sa dispuna masuri "vremelnice' pina se termina judecata, adica sa demonteze acea "panarama" despre care ar fi fost util sa precizati in ce consta. Mai poate fi montata la loc?
La asociatie nu aveti un consilier juridic sau avocat care se ocupa de alte probleme?
V-ar putea ajuta mai mult.