avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plafonul este 119.000RON sau 119.000+TVA ?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plafonul este 119.000RON sau 119.000+TVA ?

In legatura cu depasirea plafonului de scutire am gasit urmatoarele precizari:
"In ceea ce priveste determinarea cifrei de afaceri anuale in baza careia se stabileste plafonul de scutire de 35.000 euro privind regimul special de scutire pentru intreprinderile mici, precizam faptul ca, in sensul dispozitiilor art. 152 alin. (2) din Codul fiscal, cifra de afaceri anuala reprezinta valoarea totala, fara TVA, a tuturor operatiunilor, livrari de bunuri si prestari de servicii, efectuate in cursul unui an calendaristic, care ar fi taxabile, inclusiv operatiunile care ar fi scutite, daca s-ar aplica regimul normal de taxare"
[ link extern ]

De aici inteleg ca la calcul CA - Cifra de Afaceri - pentru stabilirea plafonului nu sunt veniturile inregistrate de o societate neplatitoare de tva, ci veniturile pe care aceasta firma le-ar fi inregistrat daca ar fi fost platitoare de TVA(deci trebuie scazut TVA-ul).
Cel mai recent răspuns: Andrei Borbel , Consultant fiscal 12:15, 9 Iunie 2011
Aveti raspunsul chiar in articolul pe care l-ati citat.
CA = vanzari fara TVA.

Ca urmare plafonul este 119.000 + TVA
Intrebarea este, pentru cei care nu sunt platitori de TVA cum se calculeaza? Suma facturilor fara TVA sa fie mai mica decat 119.000RON+TVA=147.560RON ?

Ma refer in particular la PFA la norma neplatitor de TVA..
Poate nu m-am exprimat bine in raspunsul anterior. Sincer, si pe mine ma-ti pus deja pe ganduri si m-am documentat un pic pe internet.

Presupun ca dvs acum emiteti facturi fara TVA, nu?
Cand se aduna 119001 RON din facturi, depasiti plafonul. Atunci va inregistrati ca platitor de TVA.
Eu asa inteleg.

Gasiti detalii despre aceasta tema si pe site-ul urmator (ca de obicei, nu specifica exact sa stie omul cum sa calculeze :-/ )
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
Cs B, Contabil
Da, emit facturi de prestari servicii fara TVA, nefiind platitor de TVA. Eu speram sa fie 147.560RON ... incalcite sunt interpretarile Codului :)..

c_barta a scris:

Poate nu m-am exprimat bine in raspunsul anterior. Sincer, si pe mine ma-ti pus deja pe ganduri si m-am documentat un pic pe internet.

Presupun ca dvs acum emiteti facturi fara TVA, nu?
Cand se aduna 119001 RON din facturi, depasiti plafonul. Atunci va inregistrati ca platitor de TVA.
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
alexberi, utilizator
Definitia cifrei de afaceri chiar Dvs. ati identificat-o, si anume reprezinta valoarea totala, fara TVA, a tuturor operatiunilor, livrari de bunuri si prestari de servicii, efectuate in cursul unui an calendaristic,

Deci ceea ce ati inscris in facturi pana acum Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxele si impozitele platite de o societate comerciala? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva cam care sunt toate taxele si impozitele la care sunt obligate societatile comerciale? (vezi toată discuția)
Firma din ue refuza plata facturii pt. pfa neplatitor tva! Tkopf Tkopf Salutare tuturor! Sunt în situația ingrată în care o firmă italiană refuză să îmi plătească o factură invocând că nu am nr. de TVA, iar eu ... (vezi toată discuția)
Inreg. ca platitor de tva ContSters103316 ContSters103316 Am o societate neplatitoare de tva. Acum am prins un contract de 400.000 euro care trebuie sa-l facturez in cel mult 5 transe.Daca in prima luna facturez ... (vezi toată discuția)