avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta definitiva

Buna ziua,

in data de 08.06.2011 ar fi 30 de zile de la primirea sentintei de divort (a fost apel). Daca nu se face recurs la ea, in ce conditii pot obtine sentinta definitiva si irevocabila?
Pot merge eu la tribunal ca sa nu astept pana in toamna cand as primi-o prin posta?
Se pune definitiv si irevocabil pe sentinta care o am deja acasa?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
yvon, utilizator
Cel mai recent răspuns: yvon , utilizator 14:34, 6 Iunie 2011
Sentinta devine definitiva dupa scurgerea timpului legal pentru a se face apel sau recurs, dupa caz.

Termenul de 30 de zile se socoteste de la comunicarea sentintei.

ce sa primiti prin posta, daca o aveti acasa?
daca trec zilele in care poate fi declarat recursul,timp in care partea adversa nu ataca hot, veti legaliza hot ce-o aveti cu mentiunea definitiva si irevocabila
Cred ca nu m-am exprimat corect,
in data de 09.05.2011 am primit prin posta sentinta. 30 de zile de la comunicare se implinesc in data de 08.06.2011. Nu se va face recurs de catre niciuna din parti insa avem nevoie de sentinta definitiva si irevocabila cat de repede si nu stiu cum se face. Se primeste prin posta sau aceasta sentinta care o am deja va trebui sa o duc la tribunal pt a mi se pune stampila de definitiv si irevocabil ?
gi_jane2 a scris:

ce sa primiti prin posta, daca o aveti acasa?
daca trec zilele in care poate fi declarat recursul,timp in care partea adversa nu ataca hot, veti legaliza hot ce-o aveti cu mentiunea definitiva si irevocabila

Inteleg ca va trebui sa merg eu la arhiva tribunalului. Acolo se legalizeaza sau la notar, dar notarul de unde stie ca nu s-a facut recursul ?
Scuzati-mi insistentele, dar chiar nu ma pricep la domeniu.
se legalizeaza acolo unde v-ati judecat.
va programati la arhiva civila pt legalizare, iar in ziua stabilita, va prezentati tot la arhiva pt a anunta dosarul. apoi va duceti la registratura cu cerere, chitanta cec ce atesta plata a 2 lei taxa de timbru, timbru judiciar de 0.15 lei (se plateste taxa de timbru pt fiecare copie si veti avea tot atatea timbre).
legalizati cate copii vreti, copii pe care le faceti singur dupa hot ce-o aveti deja.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort definitiva si irevocabila Corinas Corinas Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti unde vad pe sentinta de divort ca este definitiva si irevocabila? Va multumesc (vezi toată discuția)
15 zile lucratoare sau calendaristice la recurs? mieluu mieluu se socoteste termenul de 15 zile lucratoare sau calendaristice pentru recurs? incepind din ziua in care a fost primita corespondenta? multumesc mult. (vezi toată discuția)
Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)