avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturile salariatelor gravide
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturile salariatelor gravide

-gravidele pot fi concediate sau penalizate?
-iti pot fi luate bonurile de masa fara vreun motiv anume?
-bonurile de masa pot fi date la anumite persoane din intreprindere si la altele nu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:35, 6 Iunie 2011
Daca gravida nu respecta OU 96/2003 si nu anunta angajatul,prin depunerea documentelor prevazute de lege, ca este gravida atunci DA pot fi concediate.
Daca acordarea bonurilor de masa a fost negociata la angajare si trecuta in cim nu pot fi retinute de angajator, dar daca angajtorul le acorda benevol si nu este prevazuta nicaieri aceasta obligatie ( cim , ri , ccm/) atunci angajatorul poate dispune cum vrea el de prerogativa de acordare a bonurilor.
Daca nu va prelungeste durata c.i.m., acesta va inceta de drept chiar daca ii anuntati ca sunteti insarcinata.
In aceasta situatie, puteti intra in somaj si din somaj in concediu prenatal , postnatal si apoi in CCC...astfel, somajul se va suspenda si se va relua dupa terminarea CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Somaj din prenatal maridana1986 maridana1986 sunt in concediu prenatal pana pe 10 feb anul curent.am vorbit cu contabila si societatea urmeaza sa se inchida,nu se mai fac angajari...deci am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil Andreeea1990 Andreeea1990 Bună ziua, am și eu o intrebare dacă se poate sa ma ajutați. În data de 20.12.2017 m-am angajat la firma am lucrat pana în data de 20.06.2019, în data ... (vezi toată discuția)