avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu creștere copil

Bună ziua, am și eu o intrebare dacă se poate sa ma ajutați.
În data de 20.12.2017 m-am angajat la firma am lucrat pana în data de 20.06.2019, în data de 20.06.2019 m-a preluat alta firma tot în cadrul aceleași compani având contract pe perioada determinata pana in data de 1. 12.2019 angajatorul nu mai dorește sa prelungească contractul, menționez ca în data de 14.10. 2019 am întrat în concediu prenatal, urmând ca în data de 15.12.2019 sa nasc. Dacă angajatorul nu mai prelungește contractul iar ultima zi de munca fiind în data de 30.11.2019 ma afectează cu ceva sau ma împiedică sa mai întru în concediu de creștere copil? Am înțeles ca singurul dezavantaj ca după ce nasc 42 de zile pana depun actele pentru creșterea copilului nu o sa fiu plătită. Vreau sa aflu daca este adevărat, sa nu am vreo surpriza și sa nu mi se aprobe actele pentru creșterea copilului. Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 6 Noiembrie 2019
Nu este adevarat ... daca nu va mai prelungeste durata c.i.m. , aveti doua posibilitati :

1. intrati in somaj, daca indepliniti conditiile prevazute de lege.
Din somaj poate intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Fiind in somaj se poate beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu pentru cresterea copilului .
In acest caz, certificatele medicale le duce la AJOFM care le va calcula si le va plati.

Cererea pentru intrarea in CCC se face catre Agentia de Soma,j iar actele pentru acordarea indemnziatiei CCC se vor depune la Primaria in raza careia domiciliaza.

Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

2. fie mergeti la Casa de Asigurari de Sanatate pentru a vi se plati concediul postnatal, dupa care intrati in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie si prenatal cu incetarea contractului de munca ovidiumihai32 ovidiumihai32 Buna ziua, Sotia mea ar trebui sa ramana in prenatal pe data de 20 octombrie 2018. Contractul il are pe perioada determinata si ii expira pe data de 31 ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului Vasilescuelena Vasilescuelena Buna ziua! Lucrez de 1 an si 7 luni neintrerupt dar pe perioada determinata. Contractul imi expira pe 09.01.2019 iar eu sunt insarcinata uramand sa nasc la sf ... (vezi toată discuția)
Maternitate la contract pe perioada determinata Honey32 Honey32 Buna, Ce spune legea in cazul in care angajata are contract pe perioada determinata, iar contractul expira inainte ca aceasta sa nasca? Mai are drept la ... (vezi toată discuția)