avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Iesire la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Iesire la pensie

Lucrez in invatamant de 39 de ani, la 31 mai 2011 am implinit 59 de ani. Am inteles ca varsta standard de pensionare este de 59 ani si 2 luni, pe care o implinesc la 31 iulie 2011. In ce luna as putea sa-mi depun dosarul pentru pensionare? Inainte sau dupa 31 iulie?
Cel mai recent răspuns: lara_marik , utilizator 09:14, 7 Iunie 2011
lara_marik a scris:
Lucrez in invatamant de 39 de ani, la 31 mai 2011 am implinit 59 de ani. Am inteles ca varsta standard de pensionare este de 59 ani si 2 luni, pe care o implinesc la 31 iulie 2011.

Varsta standard de pensionare este de 59 de ani si o luna.

lara_marik a scris:
In ce luna as putea sa-mi depun dosarul pentru pensionare? Inainte sau dupa 31 iulie?

Potrivit art. 103, alin. (2) din Legea nr. 263/2010, cererea de pensionare, împreună cu actele prin care se dovedeşte îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezenta lege, se depune, începând cu data îndeplinirii acestor condiţii, la casa teritorială de pensii competentă, în a cărei rază domiciliază persoana. Deci puteti sa depuneti dosarul la casa de pensii imediat ce impliniti 59 de ani si o luna.
Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare limita de varsta - contract de munca cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Seful meu a implinit in 06.06.2012 varsta de 64 de ani. Din cate stiu eu, varsta standard de pensionare pentru barbati in anul 2012 este de 64 ani ... (vezi toată discuția)
Pensionare coltanion coltanion ma numesc ciobanu ion sunt nascut in iulie 1958 si am cotizat 26 ani dintre care 19 ani si 2 luni in grupa 1. As dori sa stiu cand pot iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Depunere dosar pensionare avramcrai avramcrai Indeplinesc conditiile de depunere dosar pensie pentru limita de varsta, conform tabelului in octombrie 2011. Va rag sa-mi spuneti daca pot depune actele de ... (vezi toată discuția)